Publicitate

La o prima vedere, reteta de clatite pare la îndemâna tuturor. Cu toate acestea, exista câteva trucuri pentru ca un aluat de clatite sa iasa ca la carte. Apoi, lucrurile sunt foarte simple. Le poti umple cu ce vrei, de la crema de brânza si somon, pâna la ciocolata sau gem.
O clatita cu cocoloase este o clatita esuata. Pentru a preveni acest lucru, poti sa treci aluatul printr-un sita fina sau o strecuratoare.

Pentru a obtine clatite subtiri, adauga apa minerala sau sifon. De asemenea, este esential sa lasi aluatul sa se odihneasca, astfel încât amidonul din faina sa se umfle si sa absoarba lichidul.  Aceasta regula va asigura o textura suficient de densa, uniforma si cremoasa. De asemenea, nu te apuca sa faci clatite daca nu ai o tigaie antiaderenta. Se poate, dar lucrurile nu vor merge la fel de bine si s-ar putea sa îti iasa niste clatite foarte uleioase, pentru ca vei avea nevoie de grasime ca sa nu se prinda de fundul tigaii.

Întâi, trebuie sa amesteci ingredientele lichide într-un castron: putin lapte, câteva oua si putina apa minerala. Apoi adauga ingredientele uscate: faina si un praf de sare. Depinde de tine daca vrei sa adaugi zahar sau nu, acesta este un ingredient optional. Daca nu ai de gând sa le umpli cu ingrediente sarate, poti adauga si putina esenta de vanilie sau de rom.

Aluatul pentru clatite poate fi pastrat timp de 48 de ore în frigider într-un castron acoperit cu folie alimentara.

Alt truc este sa cerni faina si sa încorporezi laptele treptat, amestecând în mod constant. Foloseste un tel ca sa nu ai cocoloase. Alt truc este sa folosesti lapte si oua la temperatura camerei.

Cum stii ca aluatul are consistenta potrivita? Ia un polonic, scufunda-l în aluat, scoate-l si verifica cu degetul pe spatele polonicului. Urma degetului ar trebui sa ramâna. Un truc pentru clatite delicioase este sa folosesti lapte cu multa grasime. Nu folosi lapte degresat, pentru ca nu e recomandat.

Cât timp ar trebui sa odihneasca aluatul? Ideal ar fi 1-2 ore la temperatura camerei. Cu cât ai amestecat mai mult aluatul, cu atât timpul de odihna ar trebui sa fie mai lung.

Apoi, tigaia trebuie sa fie la temperatura potrivita: daca e prea rece, aluatul nu se va gati si va fi dificil de întors, daca e prea fierbinte aluatul se va coagula înainte de a se întinde corespunzator si se poate supra-gati rapid.

Citeste mai mult pe stirileprotv.ro.

Citește toată știrea

Pariu că nu ştii să faci clătite? Iată câteva trucuri pe care puţine gospodine le cunosc
Publicitate