Publicitate

Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, vrea sa interzica anglicismele si cuvintele occidentale în societatea rusa, relateaza Le Figaro.
Deputatii rusi lucreaza, de la 25 octombrie, la un proiect de lege care prevede ca semnalarea sau numele marfurilor în magazine sa fie scrise în alfabetul chirilic – si nu în alfabetul latin – asa cum se întâmpla în unele cazuri.

Proiectul de lege vizeaza totodata marcile magazinelor si afisele din spatiul public.

”Limba rusa face obiectul unui atac tintit din partea inamicilor nostri. În Ucraina, limba rusa este interzisa de facto, în pofida faptului ca este vorba, în cazul a milioane de persoane, de limba lor materna”, declara saptamâna trecuta Le Figaro presedinta Consiliului Federatiei, camera superioara a Parlamentului rus, Valentina Matvienlo.

Acest nou proiect de lege reprezinta, în cazul în care va fi adoptat, un nou pas în vointa unei ”rusificari” a societatii, asa cum este ea vruta de catre Vladimir Putin.

De la începutul Razboiului din Ucraina, presedintele rus si-a multiplicat atacurile asupra lumii occidentale.

În februarie, s-a adoptat o lege care interzice folosirea englezei de catre liderii politici si functionarii rusi, potrivit agentiei de presa RIA Novosti.

Disparitia treptata a englezei, într-o tara în care tinerii stapânesc aceasta limba, a început deja.

La metroul din Moscova, numele statiilor erau scrise cu litere chirilice si latine de la Cupa Lumii la Fotbal, în 2018, însa numele cu litere latine au disparut în mai, potrivit France info.

În timpul Razboiului din Ucraina, multe marci din Occident au decis sa paraseasca teritoriul rus, lasând loc multor imitatii care au rusificat numele acestor întreprinderi.

Citește toată știrea

Parlamentul rus vrea să şteargă engleza din societatea rusă şi să o ”rusifice”, aşa cum vrea Putin
Publicitate