Publicitate

Demersul este coordonat de juriul concursului, format din istoricul Catalin Turliuc si arhitectii Serban Tiganas, Augustin Ioan, Dragos Ciolacu, Mihai Corneliu Driscu si Matei Bogoescu, specializati în aspecte de patrimoniu, urbanism, arhitectura contemporana si valorificarea spatiului public. Descopera ce spune juriul despre demers si asteptarile privind solutiile în video-ul de aici – https://www.facebook.com/iuliusgroup. 
Concursul international de arhitectura cu invitati, desfasurat de compania IULIUS pentru o noua dezvoltare în zona centrala, reuneste la Iasi patru birouri din topurile mondiale de arhitectura. Foster+Partners, MVRDV, UNStudio si Zaha Hadid Architects au participat în premiera la o competitie de specialitate în România, iar solutiile propuse vor fi expuse publicului larg, în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iasi. Publicul larg va putea asista la prezentarea viziunii arhitectilor celor patru birouri despre noua dezvoltare, dar si despre orasele viitorului, în cadrul conferintei „Cities of the Future”, organizata în parteneriat cu Share Architects, pe 30 iunie, tot la Palatul Culturii. 

Concursul international de arhitectura organizat de compania IULIUS cu scopul de a realiza o noua dezvoltare pentru zona Sf. Andrei – Piata Palatului Culturii ajunge în etapa finala. Studiourile care au creat printre cele mai ambitioase repere arhitecturale din marile orase ale lumii, precum sediul Apple – Apple Park California (Foster+Partners), cladirea cu functiuni mixte – Markthal Rotterdam (MVRDV), ansamblul mixed-use Four Frankfurt (UNStudio) si National Museum of XXI Century Arts din Roma (Zaha Hadid Architects), sunt reunite la Iasi de participarea pentru prima data la un concurs de specialitate din România. 

Iasul de mâine se cladeste de astazi

Solutiile propuse de Foster+Partners, MVRDV, UNStudio si Zaha Hadid Architects, birouri internationale care seteaza directiile arhitecturii contemporane la nivel mondial, vor fi expuse publicului larg, în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022, în Holul Principal al Palatului Culturii din Iasi. Expozitia „Un Iasi pentru viitor” integreaza viziunea birourile de renume mondial privind insertia arhitecturii contemporane într-un spatiu recunoscut pentru reperele sale istorice. Proiectele propuse raspund unor multiple provocari, urbanistice, topografice, tehnice, ce tin de patrimoniul construit, ecologice, de valorificare a descoperirilor arheologice, criterii impuse de arhitecti si specialisti, dar si rezultate în urma consultarii publice privind perceptia iesenilor asupra orasului si asupra dezvoltarii viitoare. 

Intrarea este libera pentru toti iesenii interesati de dezvoltarea orasului lor, programul de vizitare fiind de marti pâna duminica, în intervalul orar 10.00 – 17.00.  

„Suntem entuziasmati sa reunim la Iasi patru dintre cele mai recunoscute birouri de arhitectura internationale, ale caror lucrari sunt vizitate si admirate de milioane de oameni din întreaga lume. Sunt arhitecti care impresioneaza prin inovatia lor si care au fost motivati de o misiune comuna: aceea de a realiza o foarte buna solutie la nivel urbanistic pentru orasul Iasi, care sa reuseasca sa devina o atractie si, totodata, sa închege într-un mod fericit diferite zone ale orasului. Ne dorim ca solutia câstigatoare sa devina un reper pentru orasul nostru, care sa completeze în mod firesc cladirile de patrimoniu ce constituie istoria centrului orasului. Invitam iesenii sa descopere viziunea pentru aceasta zona a unor nume cu puternica rezonanta în arhitectura contemporana, în cadrul acestui demers, care constituie o premiera pentru întreaga tara”, a declarat Raluca Munteanu, Director de Dezvoltare IULIUS. 

Birourile internationale de arhitectura îsi vor prezenta solutiile la conferinta „Cities of the Future”

Arhitecti din cadrul birourilor internationale care au gândit faimoasele atractii urbane The Gherkin din Londra (Foster+Partners), biblioteca Tianjin Binhain din China (MVRDV), Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart (UNStudio) si National Museum of XXI Century Arts din Roma (Zaha Hadid Architects) vor participa si la conferinta „Cities of the Future”, organizata în parteneriat cu New Iasi Architecture (NIA), club de dezbatere si informare asupra spatiului construit din Iasi, si SHARE Architects, consilier în pregatirea concursului international de arhitectura si selectia birourilor invitate. Evenimentul va avea loc pe 30 iunie, de la ora 09.00, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iasi, participarea fiind gratuita. 

Conferinta va fi moderata de arh. Françoise Pamfil, critic de arhitectura, va debuta cu prezentarea solutiilor propuse de cele patru birouri în cadrul concursului international de arhitectura, iar a doua parte va consta într-o dezbatere despre cum vor arata orasele viitorului. 

Mai multe detalii descoperiti pe www.iasipentruviitor.ro.

 

Citește toată știrea

Patru birouri din topurile mondiale de arhitectură expun la Palatul Culturii soluțiile propuse pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate