Publicitate

Presedintele Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, a declarat ca Statele Unite nu îsi vor abandona angajamentele fata de Taiwan, cu care a construit „un parteneriat înfloritor”. Ea a laudat conducerea tarii, spunând ca Tsai Ing-wen este „o femeie presedinte într-una dintre cele mai libere societati din lume”. Pe de alta parte, armata acestui stat a ridicat gradul de alerta în contextul exercitiilor militare anuntate de China în jurul insulei, relateaza BBC.
Presedinta Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu presedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen. „Astazi, delegatia noastra, de care sunt foarte mândra, a venit în Taiwan sa arate fara echivoc ca nu vom abandona angajamentele noastre fata de Taiwan si suntem mândri de prietenia noastra solida”, s-a adresat Pelosi celor prezenti la palatul prezidential.

„Acum, mai mult ca oricând, solidaritatea Americii cu Taiwanul este cruciala. Acesta este mesajul pe care îl aducem astazi”, a adaugat ea. Presedinta Tsai Ing-wen a subliniat, în discursul sau, ca insula îsi sporeste capacitatile defensive si va „mentine linia apararii” pentru democratiile din regiune. SUA a fost un partener de baza în ceea ce priveste securitatea pentru multe tari liberale din regiunea Asia-Pacific, de la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

În raspunsul sau, Pelosi a afirmat ca SUA si Taiwan au construit „un parteneriat înfloritor” bazat pe „valori comune”. Ea a spus ca democratii si republicanii sunt uniti în sprijinul pentru Taiwan. Presedinta Tsai i-a oferit lui Pelosi distinctia civila Order of Propitious Clouds (Ordinul Norilor Favorabili – n.r.) si i-a multumit pentru atentia si „sprijinul neclintit” acordate Taiwanului.

Tsai a spus ca Pelosi are „legaturi îndelungate si profunde cu Taiwanul” si si-a exprimat „recunostinta” fata de aceasta. Pelosi a spus ca este onorata sa accepte distinctia înnumele Guvernului SUA.

„Suntem atât de mândri de conducerea dvs.; o femeie presedinte într-una dintre cele mai libere societati din lume. Accept aceasta distinctie cu imensa admiratie fata de conducerea dvs si cu o mare modestie personala”, a afirmat Pelosi.

Cu putin timp înainte de întâlnirea dintre Pelosi si presedinta Tsai, Cabinetul din Taiwan a anuntat ca armata insulei a ridicat nivelul de alerta.

Autoritatile vor urma planuri pentru ” a asigura siguranta si stabilitatea în jurul insulei” – un raspuns la anuntul Chinei ca va desfasura, timp de trei zile, exercitii militare în jurul insulei, începând de joi. Cabinetul taiwanez a dat asigurari cetatenilor în ceea ce priveste siguranta lor.

 

 

Citește toată știrea

Pelosi: Nu vom abandona angajamentele noastre faţă de Taiwan. Ea laudă conducerea ţării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate