Publicitate

Legea pensiilor este dezbatura, marti, în comisiile din Senat, în absenta Ministerului Finantelor care nu a trimis niciun reprezentant sa sustina proiectul. În timpul discutiilor, Daniel Zamfir (PSD) s-a lansat într-un atac la adresa USR, afirmând ca el nu ar fi dat 240.000 de euro sa cumpere penisuri si vagine de plus, cum au facut ei prin PNRR.
Dezbaterile pe legea pensiilor s-au desfasurat, marti, în absenta reprezentantilor Ministerului Finantelor, care au lipsit. Senatorul PSD Daniel Zamfir (FOTO) a fost întrebat în timpul discutiilor, de catre senatorul Stefan Palarie, care este impactul bugetar al legii. 

”Dânsii cauta orice motive sa nu creasca pensiile românilor? Pensiile se vor mari! Nu dau din buzunar. Haideti sa va spun ceva: nu as fi dat din buzunarul nostru, prin PNRR, nu as fi dat 240.000 de euro sa cumpar penisuri si vagine de plus, cum ati facut dvs prin PNRR. Nu întelegeti ca nu întelegeti ce cautati în viata dvs si în Parlamentul asta?”, a replicat senatorul PSD.

Senatorul Alexandru Nazare, PNL, a declarat în cadrul sedintei ca astazi au fost date publicitatii datele semnal privind cresterea economica si ca în 2023 nu vom putea atinge acel 2,8 – programat, ceea ce are un impact asupra acestei legi a pensiilor, pentru ca ministrul muncii a declarat recent ca aceasta lege va avea ca sursa de finantare cresterea economica.

Nazare a precizat ca impacti+ul pe care îl are aceasta lege este un impact foarte mare, imens, de zeci si zeci de miliarde si trebuie cumva sa fie inclus în Strategia fiscal-bugetara adica pe o proiectie de câteva de câtiva ani de zile.

”Nu ne putem permite sa crestem pensiile din datorie publica, pe dobânzi foarte mari. Într-o situatie de decelerare, de încetinire a economiei europene si românesti, costurile sunt imense de aceea cred ca trebuie sa studiem aceste lucruri foarte atent aici avem nevoie de o dezbatere aprofundata. astfel încât aceasta crestere sa fie sustenabila. Un obiectiv al acestei coalitii este stabilitatea dar o parte a stabilitatii este si stabilitatea financiara a României, de aceea cred ca trebuie sa fim foarte atenti la aceste lucruri si inclusiv la avizul conditionat dat de ministrul de finante, care reclama o parte din din aceste chestiuni si evident atrage atentia asupra surselor de finantare. Poate ne pot spune reprezentantii ministerelor care sunt de fata care sunt sursele de finantare”, a spus Nazare.

Senatoarea USR Anca Dragu a precizat ca lipsa Ministerului de Finante de la dezbaterea legii este ”o sfidare a Senatului”. ”Vreau sa întelegem de unde vin banii pentru aceasta lege”, a spus fostul ministru de Finante. Anca Dragu a precizat ca se încalca Constitutia, pentru ca nicio cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare.

”Mi-e teama ca aceasta lege vine la pachet cu cresterea unor taxe si impozite în 2024, cresteri usturatoare. Da, trebuie sa facem aceasta crestere a pensiilor dar trebuie sa ne convingeti ca stiti sa administrati economia astfel încât sa nu cresteti taxe si impozite. Mai încalcati si legea finantelor, legea responsabilitatii fiscal-bugetare, articolul 33, care spune ca ar trebui sa refaceti strategia fiscal-bugetara pe termen mediu”, a precizat Dragu. Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat ca la o lege atât de importanta este ne acceptat ca Ministerul de resort sa nu fie reprezentat la cel mai înalt nivel.

”Este o initiativa care va fi sustinuta si de UDMR, dar cred sincer ca aceasta dezbatere trebuia sa aiba loc în prezenta ministrilor, în prezenta celor care au initiat acest act normativ. Este un partid mult prea important ca sa se dezbata în absenta ministrilor”, a precizat Barna.

”Vom sustine amendamentele care aduc o îmbunatatire a acestui act normativ dar înca o data cred ca este inacceptabil sa vorbim absenta ministrilor care au initiat acest act normativ si care si în guvern au sustinut proiect de lege care este astazi pe masa Parlamentului. Nu putem, indiferent daca suntem la guvernare sau nu, sa trecem Parlamentul, Senatul României la categoria de anexa a guvernului” a precizat Tanczos Barna.

Daniel Zamfir, de la PSD, a spus la rândul lui ca trebuie sa fie limpede pentru toata lumea ca aceasta lege în primul si în primul rând aduce o echitate. ”De vreo 20 de ani de zile oamenii asteapta de la clasa politica sa le faca dreptate. (..) Este o profunda inechitate despre care vorbim de ani si ani de zile. (..) Oameni buni, reveniti-va, voi ati stabilit ca pensiile România prin acest nefericit procent de 9,4 sa fie plafonate în România pâna în 2070. (..) Am reusit sa-l eliminam dar cu conditia ca pâna la data de 21 noiembrie sa prezentam aceasta lege a pensiilor”, a aratat el.

 ”Putin îmi pasa de îngrijorarile dumneavoastra, mult mai îngrijorati sunt oamenii care de 20 de ani asteapta echitate”, a mai spus Zamfir, precizând ca ”vaicarelile pe care le aud de la ei, ca nu le convine, ca nu le place, ca sunt îngrijorati, nu îi intereseaza”.

Citește toată știrea

Penisurile şi vaginele de pluş au fost aduse în discuţie la dezbaterile din Senat legate de legea pensiilor
Publicitate