Publicitate

Autoritatile germane au perchezitionat marti locuintele a 17 persoane din landul Bavaria, acuzate ca au raspândit discursuri de ura antisemita si amenintari online la adresa evreilor, relateaza The Guardian. În plus, ministrul german de interne a îndemnat grupurile musulmane din tara sa condamne explicit atacurile mortale comise de Hamas la 7 octombrie si sa îsi exprime solidaritatea cu Israelul, potrivit The Times of Israel.
Potrivit politiei criminale bavareze, suspectii la locuintele carora au fost facute perchezitii sunt 15 barbati si doua femei, cu vârste cuprinse între 18 si 62 de ani, a relatat agentia germana de presa dpa. Politia i-a interogat pe suspecti si a confiscat probe din locuintele lor, inclusiv telefoane mobile si laptopuri, a precizat agentia.

Suspectii ar fi sarbatorit atacurile comise de Hamas asupra Israelului la 7 octombrie si au fost acuzati ca au raspândit pe retelele sociale un discurs de ura împotriva evreilor, folosind simboluri ale unor organizatii teroriste interzise, a relatat Associated Press.

Operatiunea politiei s-a concentrat asupra capitalei Bavariei, Munchen. „Din pacate, antisemitismul are un impact asupra vietii de zi cu zi a multor evrei din Germania”, a declarat Michael Weinzierl, comisarul politiei bavareze împotriva infractiunilor motivate de ura. „Atacul terorist al Hamas împotriva Israelului are, de asemenea, un impact asupra vietii lor în Germania”, a adaugat el.

Pe de sata parte, ministrul german de interne, Nancy Faeser, îndeamna grupurile musulmane din tara sa condamne explicit atacurile mortale comise de Hamas la 7 octombrie si sa îsi exprime solidaritatea cu Israelul.

„În aceasta tara traiesc aproximativ 5,5 milioane de musulmani, care reprezinta al doilea grup religios ca marime. Ma astept ca organizatiile musulmane sa se pozitioneze în mod clar si sa îsi sustina responsabilitatile în societate”, a declarat Nancy Faeser într-un interviu acordat postului german de televiziune ARD, relateaza The Times of Israel.

Grupurile trebuie sa „condamne clar” atacul Hamas si nu doar cu un „da, dar”, a spus ea. „Trebuie sa fie foarte clar. Suntem alaturi de Israel”, a adaugat Faeser. Unele grupuri musulmane „s-au ridicat într-adevar la înaltimea responsabilitatilor lor”, spune ea. „Altele nu au facut-o”, a continuat ministrul. Vocile care „ne apara valorile” trebuie sa devina mai puternice, a spus Nancy Faeser.

Citește toată știrea

Percheziţii în Bavaria la persoane acuzate de antisemitism. Germania cere musulmanilor dsă condamne explicit atacul Hamas
Publicitate