Publicitate

Peste 3.500 de soldati ucraineni care au fost capturati de trupele ruse sunt în prezent prizonieri de razboi, a anuntat vineri Ministerul ucrainean al Reintegrarii, citat de agentia DPA.
În total, peste 4.300 de ucraineni au fost confirmati ca fiind prizonieri de razboi în Rusia, printre acestia numarându-se si mai mult de 760 de civili. Rudele lor primesc sprijin financiar din partea statului ucrainean.

De partea sa, Rusia afirma ca peste 500 de soldati rusi sunt prizonieri de razboi în Ucraina.

Autoritatile de la Kiev au creat o închisoare pentru prizonierii de razboi rusi, o a doua închisoare de acest fel fiind în curs de pregatire în partea de vest a Ucrainei. Cele doua închisori au împreuna o capacitate de aproximativ 900 de persoane.

Potrivit comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubinez, circa 2.600 de soldati ucraineni si civili luati de Rusia prizonieri de razboi au fost predati Kievului în schimburile de prizonieri efectuate între Rusia si Ucraina de la începutul razboiului declansat prin invazia rusa din februarie anul trecut. Nu este însa cunoscut numarul prizonierilor rusi pe care Moscova i-a primit în aceste schimburi. AGERPRES

Citește toată știrea

Peste 3.500 de soldaţi ucraineni sunt prizonieri de război deţinuţi de Rusia, potrivit Kievului
Publicitate