Publicitate

Bitcoin a scazut joi, temporar, sub 26.000 de dolari pentru prima data în ultimele 16 luni, pe fondul unei vânzari mai ample de criptomonede care a sters peste 200 de miliarde de dolari de pe întreaga piata într-o singura zi, transmite CNBC.
Pretul bitcoin a scazut joi dimineata pâna la 25.401,29 dolari, conform Coin Metrics. Este prima data când criptomoneda a coborât sub nivelul de 27.000 de dolari din 26 decembrie 2020.

Ulterior, Bitcoin si-a redus pierderile fiind tranzactionata la 29.413,08 dolari pe unitate, în scadere cu 0,1-. Ether, a doua cea mai mare moneda digitala, a scazut la 1.704,05 dolari pe unitate. Este prima data când moneda a scazut sub pragul de 2.000 de dolari din iunie 2021.

Ether a recuperat ulterior din pierderi, fiind tranzactionata în declin cu 6,5- la un pret de 1.988,45 dolari pe unitate. Investitorii fug de criptomonede într-un moment în care pietele bursiere au cazut le la maximele pandemiei de coronavirus din cauza temerilor legate de cresterea preturilor si de deteriorarea perspectivelor economice.

Datele privind inflatia din SUA, publicate miercuri, au aratat ca preturile pentru bunuri si servicii au crescut cu 8,3- în aprilie, mai mult decât se asteptau analistii si aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

De asemenea, traderii sunt îngrijorati în privinta monedelor de tip stablecoin, cum este Terra. TerraUSD, sau UST, ar trebui sa oglindeasca valoarea dolarului, dar a scazut la mai putin de 30 de centi miercuri, zdruncinând încrederea investitorilor în asa-numitul spatiu financiar descentralizat.

Monedele stablecoin sunt ca niste conturi bancare ale lumii cripto abia reglementate. Investitorii în moneda digitala apeleaza adesea la acestea pentru siguranta, în perioadele de volatilitate a pietelor. Dar UST, o moneda stablecoin ”algoritmica”, care este sustinuta de cod mai degraba decât de numerarul detinut într-o rezerva, a avut probleme sa se mentina o valoare stabila, deoarece detinatorii s-au grabit sa se retraga în masa.

Joi, UST se tranzactiona la aproximativ 33 de centi, înca cu mult sub valoarea intentionata de 1 dolar. Luna, un alt token Terra care are un pret flotant si este menit sa absoarba socurile de pret UST, a pierdut 99- din valoarea sa si a valorat ultima data doar 1 cent.

Investitorii sunt speriati de implicatiile pentru bitcoin. Luna Foundation Guard – un fond înfiintat de creatorul Terra Do Kwon – a adunat o gramada de miliarde de dolari de bitcoin pentru a sprijini UST în vremuri de criza. Teama este ca Luna Foundation Guard vinde o mare parte din detinerile sale de bitcoin pentru a-si sustine monedele stablecoin aflate în dificultate. Acesta este un pariu riscant – nu în ultimul rând pentru ca bitcoin este în sine un activ incredibil de volatil.

Consecintele prabusirii Terra au dus la temeri de contagiune pe piata. Tether, cea mai mare moneda stablecoin din lume, a scazut, de asemenea, joi, sub valoarea sa de 1 dolar, coborând la un moment dat la 95 de centi. Economistii s-au temut de multa vreme ca Tether ar putea sa nu aiba cantitatea necesara de rezerve pentru a-si sutine legatura cu dolarul în cazul retragerilor în masa.

 

Citește toată știrea

Piaţa criptomonedelor a pierdut într-o singură zi 200 de miliarde de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate