Publicitate

Pilotii rusi folosesc GPS-uri „rudimentare” lipite de bordul avionului, pentru ca nu se pot baza pe propriile sisteme, a afirmat, ieri, ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace. El a spus ca trupele terestre ruse se orienteaza dupa harti din 1980 – fapt deja relatat de armata ucraineana.
„Receptoarele GPS au fost gasite pe tablourile de bord ale avioanelor Suhoi -34 rusesti doborâte, astfel încât pilotii sa stie unde se afla, din cauza calitatii slabe a propriilor sisteme”, a spus ministrul Apararii.  

Su-34 a fost fabricat pentru prima data în Uniunea Sovietica la începutul anilor 1990, dar este înca unul dintre cele mai importante avioane de vânatoare ale Rusiei.Ben Wallace a apreciat ca rezultatul este ca, desi „Rusia are cantitati mari de artilerie si blindate cu care îi place sa defileze, nu poate sa le foloseasca (…) si recurge la baraje de artilerie fara discernamânt”, relateaza The Independent.

Mai mult, pe defapt.ro

Citește toată știrea

Piloții ruși folosesc GPS-uri „rudimentare” lipite de bordul avionului. Trupele terestre se orientează după hărți din anii 80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate