Publicitate

Poetul si profesorul de filosofie Romulus Brâncoveanu va încânta iubitorii de poezie cu lansarea noului sau volum, Estimp: Patru Poeme. Evenimentul va avea loc joi, 14 septembrie, de la ora 18:00, la libraria Carturesti Palas Iasi si va reuni pasionatii de literatura într-o seara dedicata artei cuvântului.
Romulus Brâncoveanu va fi însotit de Liviu Antonesei, cunoscut pentru contributia sa la literatura româna, si Serban Axinte, recenzor literar si poet consacrat. Moderatorul serii va fi Corina Giurgia, garantând o dezbatere captivanta despre poezie si creatie literara.

Noul volum de poezie al lui Brâncoveanu a atras deja atentia criticilor literari. Laurentiu Ulici a spus ca poetul „foloseste cu tâlc libertatile suprarealismului, încercând nu o restituire a dicteului, cât o reconsiderare a functiilor lui”, iar Cristian Moraru a observat ca autorul este „remarcabil prin imageria usor grotesca, prin modalitatea de amplificare în plan poetic a ritualului domestic”.

Despre noul sau volum, Romulus Brâncoveanu a declarat: „Am scris poemele din acest volum cu ani în urma. Ele sunt o meditatie asupra timpului ca mod caleidoscopic al experientei ce defragmenteaza si recompune lumea amânându-i, pâna când? Când, la finalul lor, vorbesc de singura si unica lume, e vorba de lumea fiecaruia dintre noi în parte, în care cel din trecut, cel din prezent si cel din viitor se despart si se reunesc solipsist într-o clipa de fata, singura si unica”.

Evenimentul de lansare va oferi ocazia de a afla mai multe despre procesul de scriere si inspiratie al autorului, iar Romulus Brâncoveanu va acorda autografe la finalul dezbaterii.

 

Citește toată știrea

Poetul și profesorul de filosofie Romulus Brâncoveanu îşi lansează noul volum, joi, la Cărtureşti
Publicitate