Publicitate

În conditiile în care Liga I de fotbal a fost întrerupta la finalul saptamânii trecute, ca urmare a actiunilor echipelor nationale, microbistii locali si-au îndreptat atentia în special catre sporturile de sala. Acolo unde echipele CS Politehnica, care, asa cum au obisnuit, ruleaza modest în ultimele esaloane interne, au avut sansa de a întâlni adversari si mai slabi.
La handbal, Poli, care pierduse în runda a IX-a, intermediara, 33-37 (16-19), la Galati, a învins acasa penultima clasata în Seria B a Diviziei A, CSU Pitesti, cu 29-25 (14-15). Bifând abia al doilea succes din actualul sezon, trupa antrenata de Florin Spiridon a ramas astfel pe antepenultimul loc, al V-lea, cu 8 puncte, trei mai multe decât argesenii. Lanterna e Pietricica Piatra Neamt (zero puncte), în timp ce primele patru clasate sunt la mare distanta de Iasi. CSM Alexandria are 22 de puncte, Teutonii Ghimbav – 18, CS Medgidia – 17, iar CSU Galati – 15.

Sâmbata, în etapa a XI-a a campionatului, handbalistii ieseni vor juca la Ghimbav.

În Divizia A de handbal masculin sunt înscrise 15 echipe, împartite în doua serii. Doua promoveaza direct, alte doua joaca baraje cu echipe din Liga Nationala.

Dupa principiul „una rece, alta calda” au rulat saptamâna trecuta si baschetbalistii de la Politehnica. Vineri, formatia antrenata de Gabriel Clapon a cedat la Voluntari, 70-98, în fata echipei secunde a ilfovenilor. Apoi, duminica, Poli s-a impus cu 79-71 pe terenul lanternei, Total Sport Bucuresti, care a pierdut toate cele cinci meciuri jucate în acest sezon.

Ieri, înaintea duelului dintre Universitatea Cluj-Napoca si Petrolul 2 Ploiesti, în clasamentul Grupei B a Ligii I de baschet masculin, care contine doua serii de zece echipe, conducea ASE Bucuresti, cu 4 victorii si 2 înfrângeri. Studentii bucuresteni erau urmati de Voluntari 2, Poli, CSS Gheorgheni, CSM 2 Constanta si Stiinta Bucuresti, fiecare cu 3 succese. Ilfovenii au patru înfrângeri, iar celelalte patru echipe – câte trei. Chiar daca a câstigat toate cele patru meciuri disputate în acest sezon, U Cluj e abia pe VII, pentru ca are mai putine jocuri (la baschet se acorda un punct si la înfrângere), CSM 2 Târgu Mures, cu trei victorii si doua esecuri, fiind pe VIII. Pe ultimele trei pozitii se afla Petrolul 2 Ploiesti (doua succese, trei esecuri) si Total Sport.

Duminica, Politehnica joaca acasa cu satelitul formatiei din Târgu Mures.

Si la baschet, în Liga Nationala promoveaza doua cluburi. 

Citește toată știrea

Politehnica Iaşi a găsit pe alţii mai slabi. Rezultate reci şi calde în ultimele partide jucate
Publicitate