Publicitate

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu a declarat ca meciul de retragere al „Generatiei de Aur”, programat la 18 mai 2024 pe Arena Nationala din Bucuresti, împotriva unei selectionate internationale, va fi o sarbatoare asa cum merita grupul de jucatori care au realizat cele mai mari performante ale echipei nationale a României.
„La 30 de ani de la Mondialul din ’94, Generatia de Aur merita un astfel de eveniment. De fapt, publicul merita un astfel de eveniment, sa se bucure împreuna cu noi la ultima aparitie împreuna. Pe 18 mai trebuie sa fie o bucurie a oamenilor si sunt convins ca va fi o sarbatoare asa cum acest grup de jucatori merita. Pentru ca acest grup denumit Generatia de Aur a obtinut cele mai importante rezultate la echipa nationala. Speram ca pe 18 mai sa curga si lacrimi pentru ca va fi pentru ultima data când vom aparea împreuna pe terenul de fotbal. Didi Prodan o sa ne lipseasca la acest meci (n.r. – Daniel Prodan, component al Generatiei de Aur, decedat în 2016, la vârsta de 44 de ani). A fost unul de-ai nostri, el era mereu cu sufletul alaturi de nationala. Vom juca si pentru el acel meci”, a spus Popescu într-un interviu realizat de organizatorii evenimentului de anul viitor.

În opinia sa, cea mai importanta victorie din istoria echipei nationale a României ramâne cea cu Argentina, scor 3-2, din optimile de finala ale Cupei Mondiale din 1994.

„Cea mai frumoasa amintire de la Mondialul din ’94 este meciul cu Argentina pentru ca reprezinta cea mai buna performanta a echipei nationale la un turneu final. Pentru ca atunci Argentina plecase ca una dintre favorite la câstigarea titlului mondial. Iar victoria cu Argentina cred ca ramâne cel mai bun meci din istoria echipei nationale. Nu ne asteptam la o asemenea evolutie, la o asemenea victorie”, a explicat el.

„Pentru mine CM ’94 a fost ca un punct de plecare. Am zis: ‘OK, suntem buni’. Am realizat ca suntem buni si ca putem bate pe oricine, am batut Argentina, Columbia… Deci atunci am realizat ca avem valoare. Cred ca daca am fi constientizat în timpul turneului final acest lucru probabil ca rezultatul partidei cu Suedia ar fi fost diferit”, a adaugat fostul international.

Organizatorii informeaza ca din 25 octombrie, când au fost puse în vânzare a bilete, au fost vândute peste 10.000 de tichete. Acestea se comercializeaza pe www.bilete.ro cu preturi între 40 de lei la Peluza si 250 de lei la Tribuna 1 VIP.

Cea mai mare performanta a echipei nationale de fotbal a României a fost sfertul de finala de la Cupa Mondiala din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fata Suediei, dupa ce în optimi au eliminat vicecampioana mondiala Argentina, cu 3-2.

Pe 18 mai 2024, componentii „Generatiei de Aur” vor întâlni o selectionata de staruri ale fotbalului international într-un meci de retragere organizat pe Arena Nationala din Capitala. Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Raducioiu, Ionut Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lacatus si Florin Prunea sunt doar câtiva dintre marii fotbalisti care vor îmbraca din nou tricoul României, iar în tabara adversa sunt asteptati printre altii Luis Figo, Rivaldo, Hristo Stoicikov. AGERPRES

Citește toată știrea

Popescu, despre meciul de retragere al “Generaţiei de Aur”: Va fi o sărbătoare aşa cum merită acest grup
Publicitate