Publicitate

Cum îsi recunostea clientii. Nici pe whatsapp nu se pomenea cocaina, ci „dero”, „glet” sau „tencuiala”. Ar trebui sa stea dupa gratii în România aproape un deceniu. Apoi va ajunge în Germania, unde este cautat pentru ca ar fi furat 467 de colete.
Un iesean a reusit sa-si stabileasca programul pentru cel putin un deceniu, daca nu chiar aproape doua. Tribunalul l-a condamnat la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Un alt dosar, pentru o fapta similara, se afla în cercetari si i-ar putea aduce un surplus de pedeapsa. Dupa eliberare, este asteptat în strainatate, riscând alti 10 ani de închisoare în Germania.

Ciprian Gheorghiescu a fost trimis în judecata în ianuarie pentru doua fapte de trafic de droguri comise în septembrie anul trecut. El a fost acuzat ca si-a procurat din Spania, cu ajutorul unui prieten, 20 de grame de cocaina si 51,3 grame dintr-un amestec de drog cu cofeina si Levamisol. Politistii Biroului de Combatere a Crimei Organizate se sesizasera din oficiu la sfârsitul lunii august, dupa ce aflasera de preocuparile lui Gheorghiescu. Ancheta a fost simplificata de rezultatele perchezitiei informatice efectuate la domiciliul din Alexandru cel Bun al ieseanului. Se filmase în timp ce priza cocaina sau pe când „prezenta” produsul. Discutiile purtate pe Whatsapp au reprezentat si ele dovezi pentru procurori, drogurile fiind denumite „dero”, „zapada”, „glet” sau „tencuiala”. În octombrie, în fata judecatorului de drepturi si libertati, barbatul a recunoscut ca achizitiona cocaina cu 28-30 euro gramul, revânzând-o ulterior unor cunoscuti sau prin cluburi. El a povestit ca îsi recunostea potentialii clienti si era recunoscut de acestia dupa urmele lasate de consumul de droguri. „Semnele consumului de cocaina sunt evidente, întrucât modifica fizionomia, iar acest lucru poate fi determinat cu certitudine de catre un consumator. În acest fel identificam si eram identificat în diverse locatii, ca de exemplu Clubul Skin de consumatorii de cocaina. Ulterior, acestia îmi solicitau cantitati de droguri contra cost”, a povestit traficantul.

Ulterior însa, el si-a negat faptele, afirmând ca nu vânduse niciodata droguri. „Eu nu am obtinut profit din droguri. Obisnuiam sa consum droguri cu alte persoane, si câteodata mai ofeream acelor cunoscuti diverse cantitati de droguri, însa nu în schimbul unor sume de bani. Urma ca, ulterior, acele persoane sa îmi restituie aceeasi cantitate de droguri, anume cocaina. Eu nu am vândut niciodata droguri, ci am facut doar schimb, în sensul ca mi se dadeau înapoi aceleasi cantitati pe care eu le consumam împreuna cu cunoscutii mei”, a spus acesta. El si-a explicat declaratiile initiale prin faptul ca atunci când le daduse tocmai consumase „3-4 grame de cocaina” si, aflat sub influenta drogului, fusese determinat de procurori sa marturiseasca. A explicat cantitatea mare de drog cumparata din Spania prin faptul ca se apropiau sarbatorile de iarna si urma sa consume mai mult. Nu credea ca faptele sale erau chiar grave.

Afirmatiile sale au fost respinse de judecatori ca nesincere. Unul dintre martori a povestit ca fusese abordat de Gheorghiescu, care îl întrebase daca nu vrea cocaina. Îi adusese initial o cantitate mica, de 0,2 grame, suficienta pentru o „linie” sau doua, urmând ca ulterior sa-i mai aduca, la pretul de 3-400 lei gramul. Un alt martor, investigator sub acoperire, a aratat ca achizitionase un gram de cocaina de la Gheorghiescu, contra sumei de 400 de lei. Apoi, declaratiile în care povestise modul de operare nu fusesera date în fata procurorilor, ci a judecatorului de drepturi si libertati, atunci când fusese pusa în discutie propunerea de prelungire a arestarii sale. În acel moment se afla deja în arest de 22 de zile, nefiind credibil ca ar fi avut acces la droguri. Cantitatea cumparata si confiscata de la el era prea mare pentru a fi destinata exclusiv consumului propriu. Iar de gravitatea faptelor sigur era perfect constient. Într-o discutie pe Messenger cu un prieten, acesta îi atrage atentia, spunând „E pericol acolo… ani multi”. „Grija mare… Si e ok”, i-a raspuns Gheorghiescu.

Ieseanul a fost gasit vinovat si condamnat la 8 ani si 8 luni de închisoare. Mihai Nastasa, care îl ajutase sa introduca în tara cele doua colete cu droguri, a fost condamnat la 4 ani si o luna de închisoare. Amândoi au contestat sentinta, dosarul intrând pe rolul Curtii de Apel. Daca sentinta va ramâne definitiva, cei doi tot nu vor avea liniste. La o zi dupa trimiterea lor în judecata pentru trafic de cocaina, perchezitiile domiciliare efectuate de politisti si procurori au descoperit o cultura indoor de canabis, fiind ridicate aproximativ 900 de grame. În plus, în decembrie anul trecut, magistratii Curtii de Apel au aprobat solicitarea autoritatilor germane de extradare a lui Gheorghiescu. Acesta este acuzat ca, în calitate de sofer la o companie de expeditii, ar fi furat 467 de colete, în valoare aproximativa de 114.000 euro. Dupa executarea condamnarii primite în România, el va fi extradat în Germania, unde risca o pedeapsa de pâna la 10 ani de închisoare.

Citește toată știrea

Povestea dealer-ului de droguri „non-profit” din cluburile ieşene. S-a dat de gol filmându-se singur: 8 ani şi 8 luni
Publicitate