Publicitate

Miercuri, 7 februarie, de “Ziua Internationala a Literaturii Române”, Muzeul National al Literaturii Române Iasi va oferi oportunitatea publicului larg de a asculta povesti “citite cu voce tare”. Institutia propune anual evenimente care încurajeaza obiceiuri de lectura si subliniaza beneficiile cititului. 
“Anul acesta, începând cu ora 17:00, va invitam la o întâlnire cu scriitorii Bogdan Cretu, Florin Irimia si Dan Lungu, în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii”, au scris reprezentantii institutiei pe site.

Autorii invitati vor citi celor prezenti din opera lor: Florin Irimia si Dan Lungu vor surprinde publicul cu fragmente „din santier”, lecturând din scrierile aflate în lucru, care urmeaza a fi publicate. În acelasi timp, Bogdan Cretu va citi din recentul sau volum, „Mai putin decât dragostea”, despre care Adrian Jicu, scriitor si lector, spune: „Mai putin decât dragostea (Polirom, 2023) este un roman pluristratificat, ale carui fire se întretes, recuperând, fictional, un trecut care ne urmareste si care continua, vizibil sau nu, sa ne influenteze”.

Lectura publica va continua cu un dialog dintre scriitori si cei prezenti, si apoi cu o sesiune de autografe. Moderatorul evenimentului, organizat în parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate” Iasi si Editura Polirom, va fi Iulian Pruteanu-Isacescu. Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile. 

Citește toată știrea

Poveşti citite cu voce tare, în Copou. Eveniment special la Muzeul Literaturii Române Iaşi
Publicitate