Publicitate

Profesorul de desen care ar fi fost primit la ore la o scoala si la un liceu, desi figura în Registrul national automatizat al persoanelor condamnate pentru infractiuni sexuale cu minori, a fost suspendat de la catedra, iar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Buzau solicita lamuriri din partea conducerilor celor doua unitati care l-au angajat, fata de care si politistii fac acum cercetari.  Decizia suspendarii acestuia a fost luata de comun acord între ISJ Buzau si conducerile scolii si liceului în care cadrul didactic functiona.
  „De astazi, profesorul respectiv nu mai intra la catedra, este o masura pe care am luat-o vineri seara, la ora 20:00 împreuna cu conducerile celor doua unitati de învatamânt, urmeaza ca astazi sa analizam situatia si sa luam masuri în consecinta”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general scolar al ISJ Buzau, Daniela Palcau.  Totodata, cele doua institutii de învatamânt vor trebui sa explice cum a fost posibil ca profesorul de desen sa fie primit la ore desi figura în registrul persoanelor care au comis infractiuni sexuale  „Nu aveam de unde sa stiu pentru ca cele aproximativ 7.000 de cadre didactice angajate în învatamântul buzoian sunt angajatii unitatilor de învatamânt care la începutul fiecarui an scolar solicita din partea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Buzau un certificat de integritate comportamentala. Daca exista înscrisuri acolo, unitatile de învatamânt iau masurile care se impun. Nu avem noi cunostinta, în sistem sunt 7.000 de persoane si 62.000 de elevi. Conducerile ar fi trebuit sa stie, de aceea am spus ca o sa luam masuri în consecinta. Astazi vom face adrese oficiale sa vedem ce s-a facut si care este situatia”, a mai precizat Daniela Palcau. 

Conducerile a doua institutii de învatamânt din municipiul Buzau, o scoala gimnaziala si un liceu, sunt cercetate de politisti pentru ca i-ar fi permis unui cadru didactic, contrar legii, sa profeseze desi figura în Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale si fusese condamnat recent, cu suspendare, si pentru trafic de droguri, potrivit unor surse. 

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Buzau, conducerile celor doua unitati scolare sunt cercetate sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu.  „În data de 14 septembrie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, urmare activitatilor specifice desfasurate în contextul începerii anului scolar, s-au sesizat din oficiu, fata de conducerea a doua unitati de învatamânt din municipiul Buzau, sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu. Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul ca unitatile de învatamânt nu au desfasurat corespunzator activitatile si verificarile specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un barbat în vârsta de 40 de ani, din Buzau, cadru didactic în ambele scoli”, a transmis vineri IPJ Buzau. 

Totodata, sunt efectuate cercetari vizavi de faptul ca persoana în cauza ar fi fost lasata sa profeseze în ciuda faptului ca recent a fost condamnata si pentru trafic de droguri.  „Mai mult, în urma investigatiilor, cu privire la aceeasi persoana, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învatamântului preuniversitar 198/2023. Politistii continua cercetarile, sub coordonarea Parchetului, pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt si luarii masurilor legale ce se impun. Totodata, politistii au semnalat cazul institutiei coordonatoare a unitatilor de învatamânt, pentru demararea activitatilor specifice, conform competentelor”, se mai mentiona în informarea IPJ Buzau.

 

Citește toată știrea

Prădătorul sexual angajat ca profesor de desen la Buzău, dat afară de la catedră
Publicitate