Publicitate

Un angajat al unei companii din Hong Kong a facut plati de 34 de milioane de dolari dupa ce escrocii l-au pacalit printr-un deepfake care a recreat imaginea falsa a sefului sau. Acesta i-a cerut, înconjurat de angajati, de asemenea, falsi, sa faca plata.

 
O companie multinationala din Hong Kong a fost înselata cu 34 de milioane de dolari, dupa ce un angajat din Hong Kong a participat la un apel videoconferinta cu recreari false ale directorului financiar al companiei si alti angajati, scrie The Straits Time.

South China Morning Post a informat pe 4 februarie ca acest caz a fost primul de acest gen în Hong Kong, dar politia locala nu a numit compania sau angajatii sai implicati.

Superintendentul superior al politiei din Hong Kong, Baron Chan, a spus ca, în afara de angajatul care a fost pacalit, fiecare coleg din apelul video era fals. Escrocii au folosit filmari disponibile public pentru a recrea digital fiecare individ.

Seful si colegii angajatului, folositi prin deepfake în videoconferinta pentru a-l convinge sa faca platile

Angajatul, care lucreaza în departamentul de finante, a primit un mesaj în ianuarie de la cineva care parea a fi directorul financiar al companiei cu sediul în Marea Britanie – prin care cerea sa se faca o tranzactie.

Desi angajatul a fost initial sceptic, Baron Chan a spus ca victima a fost pacalita dupa ce a fost invitata într-o videoconferinta, prin intermediul careia i-a vazut pe directorul financiar al companiei sale si alti „angajati” prezenti.

Angajatul a respectat instructiunile date în timpul întâlnirii si a transferat aproximativ 34 de milioane de dolari în cinci conturi bancare, repartizate în 15 tranzactii.

Sursa: StirilePROTV

Citește toată știrea

Prejudiciu uriaș printr-un deepfake ca-n filme. Un angajat a făcut plăți de 34 mil. $ după o videoconferință cu clona șefului
Publicitate