Publicitate

Pe 15 martie în cinematografele din România va avea loc o premiera absoluta – va rula „Sleeping Dogs”, filmul facut la Hollywood dupa cartea unui autor român. Rolul principal va fi interpretat de Russell Crowe, actor premiat în 2001 cu Oscar.

„Sleeping Dogs” este povestea unui fost detectiv criminalist (Russell Crowe), cu pierderi de memorie, care trebuie sa rezolve o crima din trecut, ramasa neelucidata. Romanul care sta la baza acestei productii este „Cartea Oglinzilor” si îi apartine unui român nascut la Fagaras si care si-a lasat cariera din România pentru a se dedica în totalitate scrisului.

Eugen Ovidiu Chirovici (FOTO JOS) a publicat peste 15 romane de fictiune, dar si carti de eseistica sau de specialitate, de economie / politica. De asemenea, a colaborat cu televiziuni si radiouri importante din România, dar si cu BBC sau Radio Europa Libera si a publicat peste 1000 de articole în diverse publicatii.

În acelasi timp, vreme de sapte ani a îndeplinit functia de Mare Maestru al Marii Loji Nationale din România, a fost si consilier de stat pentru probleme economice si consilier al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a României timp de patru ani, pâna în 2012. Atunci s-a mutat în Anglia, pentru cinci ani, apoi la Bruxelles si Florenta, orase între care penduleaza si în prezent.

HotNews.ro a vorbit cu E.O. Chirovici pentru a afla mai multe despre ecranizarea cartii sale care la momentul aparitiei a fost considerata „fenomen editorial international“ (The Guardian). „Cartea Oglinzilor” s-a vândut în peste 38 de tari din toata lumea.

Cititi interviul pe larg pe hotnews.ro

Citește toată știrea

Premiera filmului “Sleeping Dogs” realizat la Hollywood după cartea unui român va avea loc pe 15 martie. În rolul principal joacă Russell Crowe
Publicitate