Publicitate

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, ca ar fi mândru ca presedintele României sa ocupe o functie politica ”la nivel mare”, fiind întrebat daca în urma discutiilor cu seful statului a reiesit ca si-ar dori o functie politica la nivel european dupa încheierea mandatului. Ciolacu a adaugat ca PSD si PNL vor avea o putere dubla de negociere în ambele familii politice, la nivel european, dupa alegerile europarlamentare.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, daca la negocierile dintre PSD si PNL au fost discutii privind o viitoare functie a lui Iohannis, si daca acestea au avut loc inclusiv cu presedintele României. 

“Nu, discutiile au fost în interiorul celor doua partide, cum este mai bine ca lumea sa se prezinte cât mai mult la vot. Am fi avut la sfârsitul lunii decembrie o suprapunere cu alegerile nationale. Erau trei duminici la rând. Sa ne amintim faptul ca întotdeauna luna decembrie e cea mai încarcata guvernamental si politic, atât la Parlament, cât si la Guvern. Avem bugetul, negocierile cu Comisia. Am luat o decizie de a nu bloca România si accesul românilor sa fie cât mai clar pe fiecare rând de alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Acesta a precizat, însa, ca si-ar dori o fnctie importanta pentru seful statului. ”Daca doriti parerea mea – as fi mândru ca si român ca presedintele României sa ocupe o functie politica la nivel mare, cum as fi de altfel mândru pentru orice român. Cu adevarat, în aceasta alianta sunt ferm convins, mai ales ca vom avea o lista comuna la europarlamentare, amândoi vom merge si vom negocia o functie importanta ca si comisar si functii importante pentru România în Parlamentul European. Vom avea o putere dubla de negociere în ambele familii politice. Acestea sunt plusuri. Românii vor o voce puternica, româneasca în structurile europene, si euroatlantice”, a mai afirmat Ciolacu.

SURSA FOTO: Octav Ganea/Inquam Photos

 

Citește toată știrea

Premierul, întrebat dacă preşedintele Iohannis îşi doreşte o funcţie la nivel european: Aş fi mândru
Publicitate