Publicitate

Presedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, care a fost muscat de Codrut, câinele presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a oferit liderului de la Chisinau o jucarie de plus pentru animal, precizând, într-un mesaj postat în social media, ca întelege ca acesta s-a speriat din cauza aglomeratiei.
„Prima mea întâlnire cu Codrut, „Primul Câine” al R. Moldova, a facut un pic de vâlva. Oricine ma cunoaste stie ca sunt un mare iubitor de câini. Înteleg ca era nervos din cauza tuturor oamenilor din jur. Nu e chiar atât de rau. În ultima zi a vizitei mele în R. Moldova i-am oferit presedintelui Maia Sandu o jucarie mica pentru Codrut. Sa speram ca acesta va fi începutul unei prietenii frumoase” a declarat Van der Bellen, potrivit presei din R. Moldova.

Câinele presedintei Maia Sandu a încalcat joi protocolul diplomatic, muscându-l de mâna pe presedintele austriac Alexander Van der Bellen, aflat în vizita în Republica Moldova.

Incidentul a avut loc în momentul în care cei doi lideri se plimbau în curtea resedintei prezidentiale, iar Van der Bellen a încercat sa mângâie câinele, un câine salvat de pe strada, numit Codrut. Dupa o întrevedere trilaterala de la Presedintie, presedintele Austriei, Alexander der Bellen, presedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, si Maia Sandu au facut o plimbare prin curtea institutiei, unde se afla si Codrut. La un moment dat, sefa statului moldovean s-a apropiat de animal si l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a ramas deoparte, însa Alexander der Bellen s-a aprpopiat si el de Codrut. Când liderul de la Viena a încercat sa-l mângâie, câinele l-a muscat de mâna.

Maia Sandu si-a cerut scuze în engleza si a explicat ca animalul s-a speriat de numarul mare de oameni din apropiere. Van Der Bellen a aparut cu mâna bandajata la urmatoarea întâlnire, cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Citește toată știrea

Preşedintele Austriei, muşcat de câinele Maiei Sandu, i-a oferit preşedintei R. Moldova o jucărie pentru Codruţ
Publicitate