Publicitate

Presedintele Klaus Iohannis a declarat pentru Libertatea, în Cabo Verde, despre turneul din Africa, ca ”a repus România pe radarul african”. Seful statului a spus despre cheltuielile cu turneul ca va instrui serviciul de presa al Administratiei Prezidentiale sa dea o informare cu privire la costuri, conform legii.
Presedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de reporterul Libertatea, în timpul vizitei în Cabo Verde, de ce nu face publice cheltuielile deplasarilor.

”Faptul ca am venit în Africa arata o noua abordare a României fata de continentul african. Avem o noua strategie fata de Africa si ca sa-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa. Si chiar daca nu s-a încheiat înca, suntem la a treia vizita de stat aici, în Capul Verde, pot sa concluzionez deja si daca vreti sa fiu foarte concentrat: prin acest turneu am repus România pe radarul african. Cred ca românii apreciaza, fiindca multi cunosc relatiile pe care le-am avut si cred ca multi îsi dau seama de potentialul enorm pe care îl reprezinta o relatie buna între România si statele africane, între Uniunea Europeana si Africa”, a spus seful statului.

”În ce priveste cheltuielile, sigur ca aceste lucruri vin cu niste cheltuieli, voi instrui serviciul presa sa va dea o informare conform legii”, a mai spus presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis ajunge marti într-o vizita oficiala în Senegal, ultima din cadrul turneului din Africa, el urmând ca marti si miercuri sa aiba un program mai relaxat, care include si o vizita într-o insula aflata în patrimoniul UNESCO, iar joi sa fie primit de presedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidential, sa asiste la inaugurarea Casei Natiunilor Unite din Senegal si sa viziteze Muzeul Civilizatiilor Negre din Dakar. Seful statului va avea si o întâlnire cu fosti studenti din Senegal care au studiat în România.

 

Citește toată știrea

Preşedintele Klaus Iohannis: Prin acest turneu am repus România pe radarul Africii
Publicitate