Publicitate

Presedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol neaga ca a înjurat Statele Unite, principalul sau aliat în domeniul securitatii, si anunta ca dclaratiile respective au fost prost traduse, provocând, vineri, un nou val de neîncredre, relateaza AFP.
O camera de televiziune l-a surprins pe Yoon Suk-yeol înjurându-i pe congresmeni americani, dupa o întâlnire, miercuri, cu presedintele american Joe Biden, la sediul Fondului Monetar International (FMI), la New York.

”Cum sa nu-si piarda Biden imaginea, daca imbecilii (”fuckers”) asia nu trec (legile) prin Congres?”, pare sa spuna presedintele sud-coreean în aceasta înregistrare difuzata de postul sud-coreean MBC, referindu-se la un proiect de lege al lui Joe Biden privind cresterea ajutorul american la FMI, care necesita aprobarea Congresului.

O purtatoare de cuvânt a presedintiei sud-coreene, Kim Eun-hye, declara ca presedintele sud-coreean ”nu are niciun motiv sa vorbeasca despre Statele Unite sau sa pronunte cuvântul «Biden»”.

Kim declara, în aceasta conferinta de presa, la New York, ca Yoon Suk-yeol nu a spus ”Biden”, ci a spus, în realitate, un cuvânt coreean care suna la fel si ca se referea la legiuitorii sud-coreeni si nu americani.

Înregistrarea video, difuzata pe YouTube, a fost vizualizata de cinci milioane de ori în mai putin de o zi, iar cuvântul ”fuckers” folosit de catre Yoon Suk-yeol era, joi, cel mai popular hashtag pe Twitter în Coreea de Sud.

Un parlamentar din partidul aflat la putere în Coreea de Sud a declarat ca postul de televiziune, primul care a relatat despre aceste declaratii, este necesar sa fie dat în judecata pentru ca a ”adus atingere aliantei de neînlocuit dintre Statele Unite si Coreea de Sud”.

Multi navigatori pe Internet îsi exprimau însa, online, îndoielile fata de raspunsul Guvernului.

”Este întru totul rusinos si deranjant pentru copiii nostri ca presedintia a gasit o astfel de scuza”, scrie un navigator pe YouTube.

”Am ascultat de zece ori. E Biden, cu siguranta”, afirma altul.

Aceasta dezmintire oficiala a lui Yoon Suk-yeol înseamna sa le spuna sud-coreenilor ca sunt ”surzi”, a denuntat vineri un parlamentar din cadrul Partidului Democrat (opozitie), Chun Jae-soon.

Washingtonul are aproximativ 27.000 de militari stationati în Coreea de Sud, pentru a o ajuta sa înfrunte amenintarea reprezentata de catre Coreea de Nord, dotata cu arma nucleara.

Cota popularitatii lui Yoon Suk-yeol, un fost procuror, a scazut la cel mai scazut nivel (28-), potrivit unui sondaj publicat vineri.

Citește toată știrea

Preşedintele sud-coreean neagă că i-a înjurat pe americani, după difuzarea unei înregistrări
Publicitate