Publicitate

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbata victoria tarii sale la Eurovision, legând-o de invazia rusa, scriind pe pagina sa de Facebook: „Curajul nostru impresioneaza lumea, muzica noastra cucereste Europa”.
„Pentru a treia oara în istoria sa. Si, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participantii si oaspetii Eurovision în orasul ucrainean Mariupol. Liber, pasnic, reconstruit!”, a adaugat el. „Multumesc Kalush pentru victorie, si tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur ca corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slava Ucrainei!”, sefului statului.

Editia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câstigata de Ucraina, reprezentata de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Ucraina, Marea Britanie, Spania sunt primele trei clasate.  Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte. 

Muzicienii de la Kalusj Orchestra au declarat pe scena PalaOlimpico: „Va multumim ca sprijiniti Ucraina! Slava Ukraini!”. Dupa votul celor 40 de jurii, Marea Britanie are 283 de puncte, Suedia – 258, Spania – 231, Ucraina – 192.

România a acordat cele 12 puncte Ucrainei. Punctajul a fost anuntat din partea României de Martin Osterdahl, dupa o problema tehnica de conectare.

 

Citește toată știrea

Preşedintele Zelenski salută victoria Ucrainei la Eurovision: Muzica noastră cucereşte Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate