Publicitate

Preturile petrolului au scazut puternic luni, deoarece datele slabe privind productia manufacturiera din mai multe tari au afectat perspectivele cererii, în timp ce investitorii se pregatesc pentru reuniunea din aceasta saptamâna a OPEC si a aliatilor sai privind oferta, transmite Reuters.
Contractele futures pentru titeiul Brent au scazut cu 4,10 dolari, sau cu 3,9-, pâna la 99,87 dolari pe baril pâna la ora 17:19 GMT (20:19 ora României), dupa ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril.

Pretul titeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scazut cu 4,93 dolari, sau cu 5-, la 93,69 dolari pe baril, dupa un minim de 92,42 dolari pe baril.

O scadere a pretului petrolului Brent sub nivelul de suport de 102,68 de dolari ar putea declansa o scadere într-un interval de 99,52 – 101,26 dolari, a declarat analistul tehnic Reuters Wang Tao.

Fabricile din Statele Unite, Europa si Asia sau avut o productie în declin în iulie, deoarece cererea globala scazuta si restrictiile stricte ale Chinei legate de Covid-19 au încetinit productia, au aratat sondaje publicate luni, care au amplificat tmerile ca economiile vor intra în recesiune.

Petrolul Brent si WTI au încheiat luna iulie cu o a doua pierdere lunara consecutiva, pentru prima data din 2020, deoarece inflatia în crestere si ratele dobânzilor mai mari ridica temeri de o recesiune care ar eroda cererea de combustibil.

Analistii dintr-un sondaj Reuters si-au redus prognoza pentru preturile medii ale petrolului Brent în 2022 la 105,75 dolari pe baril, aceasta fiindprima lor revizuire descendenta din aprilie. Estimarea lor pentru petrolul WTI a scazut la 101,28 dolari pe baril.

 Cu toate acestea, pe piata petrolului se profileaza întrebari despre oferta globala. ”Exista înca o deconectare între datele economice si ceea ce vedem din partea ofertei. Piata petrolului este înca foarte strânsa, iar piata va fi tensionata în asteptarea reuniunii OPEC”, a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

 

 

Citește toată știrea

Preţul petrolului a scăzut cu până la 5% în doar o singură zi. Ce s-a întâmplat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate