Publicitate

Preturile petrolului au crescut vineri cu aproximativ 4-, dupa scaderile puternice înregistrate pe parcursul saptamânii, dupa ce investitorii au marcat profiturile, ceea ce a determinat o revenire a preturilor care scazusera la minimele ultimelor patru luni în cursul sesiunii precedente, în timp ce sanctiunile SUA asupra unor transportatori rusi de titei au sustinut cresterile, transmite Reuters.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,30 dolari, sau cu aproximativ 4,3-, la 80,72 dolaripe baril.

Pretul titeiului american West Texas Intermediate (WTI) a atins 75,85 dolari, înregistrând o crestere cu 2,95 dolari sau 4,05-. ”Avem o revenire naturala dupa marcarea profiturilor si o acoperire scurta, într-o anumita masura”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Ambele benchmark-uri au înregistrat a patra scadere saptamânala consecutiva, WTI scazând cu aproximativ 1,7- pe saptamâna si Brent cu 0,9-.

Când are loc o scadere puternica a pretului, producatorii se gândesc de doua ori pentru a continua cu cheltuielile de capital si proiectele”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

SUA au impus sanctiuni saptamâna aceasta companiilor maritime si navelor pentru transportul petrolului rusesc vândut peste limita de pret a Grupului celor sapte. O crestere a stocurilor de titei din SUA si un nivel record sustinut al productiei au exercitat presiuni asupra preturilor petrolului în aceasta saptamâna.

 

 

 

 

 

Citește toată știrea

Preţurile petrolului au urcat cu aproximativ 4%, după scăderile puternice înregistrate pe parcursul săptămânii
Publicitate