Publicitate

Primarul ales al comunei Oteleni si-a pierdut mandatul în fata judecatorilor. Ajuns primar dupa ce predecesorul sau fusese condamnat, Felician Gheraescu a fost el însusi gasit incompatibil de inspectorii Agentiei pentru Integritate. Luna trecuta, prefectul Bogdan Cojocaru a emis ordinul privind încetarea de drept a mandatului înainte de termen.
Gheraescu (PSD) a fost desemnat primar interimar al comunei Oteleni în octombrie 2016, dupa ce primarul ales, Ciprian Aiojoaiei îsi pierduse mandatul în urma unei condamnari penale. Conform legii, odata desemnat primar, Gheraescu ar fi trebuit sa renunte la functia de consilier local. El nu a facut însa acest lucru, fapt constatat în 2019 de un control al ANI. Mai mult, Gheraescu participase la sedinta Consiliului Local în urma careia fusese desemnat primar interimar, votându-se pe el însusi. Conflictul de interese si starea de incompatibilitate atrag pentru un primar pierderea mandatului, Gheraescu ajungând astfel în situatia predecesorului sau. Edilul a contestat în instanta raportul ANI, pâna la finalizarea procesului el reusind sa-si termine mandatul. În septembrie 2020, Gheraescu si-a disputat postul de primar cu vechiul adversar, Ciprian Aiojoaiei, fiind reales în functie cu 61- din voturi.

Între timp însa, contestatia depusa de Gheraescu împotriva raportului ANI din 2019 a fost respinsa definitiv de judecatori. Ca urmare, prefectul a constatat încetarea de drept a mandatului. Ordinul emis de prefect a fost atacat de Gheraescu în fata Tribunalului. Cazul a fost analizat ieri, magistratii decizând respingerea actiunii ca neîntemeiata. Sentinta Tribunalului este definitiva, primarul Gheraescu pierzându-si astfel mandatul. Atributiile de primar interimar vor fi exercitate în Oteleni de viceprimarul liberal, Ioan Benchea.

Citește toată știrea

Primarul ales din Oţeleni şi-a pierdut definitiv mandatul pe motiv de incompatibilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate