Publicitate

Un barbat de 63 de ani din judetul Teleorman a fost retinut, luni, de politistii din Bucuresti, dupa ce ar fi agresat sexual o fata de 17 ani, de la un centru de plasament din Sectorul 6. Suspectul este primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, iar PNL Teleorman va propune excluderea sa din partid.
”Organizatia judeteana PNL Teleorman va convoca în regim de urgenta Biroul Politic Judetean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, retinut pentru agresiune sexuala. Este decizia politica a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, asa cum prevede Constitutia României”, a transmis, luni seara, PNL Teleorman, într-un comunicat de presa. Liberalii au precizat ca au ”toleranta zero pentru astfel de situatii, precum cea în care se afla primarul din judetul Teleorman”. ”Ne delimitam categoric de astfel de comportamente si condamnam cu fermitate orice forma de abuz fizic sau psihic, în conditiile în care cercetarile din ancheta în curs de desfasurare vor dovedi ca acuzatiile sunt reale”, a mai transmis PNL. 

Potrivit Politiei Capitalei, politistii de la Sectia 21, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 6, au pus în executare, luni, doua mandate de perchezitie la o adresa de domiclilu si la sediul unei institutii, din judetul Teleorman, într-un dosar penal în care se fac cercetari pentru agresiune sexuala. Astfel, Sectia 21 Politie a fost sesizata, în 6 septembrie, despre faptul ca, în 21 august, o fata în vârsta de 17 ani, beneficiara a unui centru de plasament din Sectorul 6, ar fi fost agresata sexual de un barbat. În urma cercetarilor si investigatiilor efectuate, s-a stabilit ca suspectul este un barbat în vârsta de 63 de ani, din judetul Teleorman.

”În urma perchezitiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023, au fost identificate si ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, banuitul a fost depistat si condus la audieri. Ulterior, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistratilor cu propunere legala”, a aratat sursa citata.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 21 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 6, pentru agresiune sexuala. Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.

Citește toată știrea

Primarul unei comune din Teleorman a fost reţinut fiind bănuit că agresat sexual o fată de 17 ani
Publicitate