Publicitate

Prima nava încarcata cu cereale care a parasit Ucraina de la începutul invaziei ruse sufera întârzieri din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul, relateaza CNN.
JCC a anuntat ca nava Razoni s-a deplasat mai lent decât era preconizat, iar acum urmeaza sa ajunga la Istanbul marti seara sau miercuri dimineata. Nu sunt programate alte transporturi de cereale din Ucraina, a adaugat JCC.

Nava Razoni a plecat luni din portul Odesa de la Marea Neagra în cadrul unui acord de export intermediat de ONU, în speranta ca o criza globala a aprovizionarii cu alimente cauzata de invazia Rusiei poate fi atenuata.

Porturile sudice ale Ucrainei au fost blocate de Rusia de la începutul razboiului, iar cerealele ucrainene nu au putut ajunge în numeroasele tari depinde de aceste exporturi.

Aproximativ 20 de milioane de tone metrice de grâu si porumb sunt blocate în portul Odesa, a declarat saptamâna trecuta administratorul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), Samantha Power.

Ucraina si Rusia sunt furnizori importanti de alimente la nivel mondial. Într-un context international normal, Ucraina ar exporta aproximativ trei sferturi din cerealele produse. Potrivit datelor Comisiei Europene, aproximativ 90- din aceste exporturi au fost expediate din porturile Marii Negre.

 

Citește toată știrea

Primul transport de cereale din Ucraina de la începutul invaziei ruse suferă întârzieri din cauza vremii nefavorabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate