Publicitate

Ducele de Sussex a solutionat plângerea sa împotriva editorului Daily Mirror pentru acuzatii de interceptare telefonica, a anuntat Înalta Curte, scrie The Guardian.
Printul Harry, în vârsta de 39 de ani, a dat în judecata Mirror Group Newspapers (MGN) pentru despagubiri, sustinând ca jurnalistii publicatiilor sale au fost implicati în metode precum pirateria telefonica, „blagging” – obtinerea de informatii prin înselaciune – si utilizarea de investigatori privati pentru activitati ilegale.

În decembrie, un judecator a decis ca pirateria telefonica a devenit „raspândita si obisnuita” la titlurile MGN la sfârsitul anilor 1990 si a fost practicata „chiar si într-o anumita masura” în timpul anchetei Leveson privind standardele presei din 2011.

Judecatorul Fancourt a concluzionat ca telefonul lui Harry a fost piratat „într-o masura modesta” de catre MGN, acordându-i despagubiri de 140.600 de lire sterline

Treizeci si trei de articole din cererea lui Harry au fost examinate în timpul procesului de anul trecut, dintre care 15 s-au dovedit a fi produsul unei colectari ilegale de informatii. Alte 115 articole din cererea sa ar fi putut face obiectul unui nou proces.

Cu toate acestea, în timpul unei audieri care a avut loc vineri la Londra, avocatul sau, David Sherborne, a confirmat ca s-a ajuns la o întelegere între duce si MGN. El a declarat ca editorul va face o plata intermediara de 400.000 de lire sterline.

Un purtator de cuvânt al MGN a declarat: „Suntem multumiti ca am ajuns la acest acord, care ofera afacerii noastre mai multa claritate pentru a merge mai departe în urma unor evenimente care au avut loc cu multi ani în urma si pentru care ne-am cerut scuze”.

SURSA: news.ro; SURSA FOTO:  stirileprotv.ro

 

Citește toată știrea

Prinţul Harry a ajuns la un acord cu un tabloid asupra acuzaţiilor de interceptare telefonică
Publicitate