Publicitate

Fostul director al Administratiei Bazinale de Apa Prut-Bârlad plateste acum pentru forajele executate de angajati la ferma familiei Alexe. Primul dosar ajuns în instanta este în Lotul „Chelnerita”. Avram a renuntat la calitatea de consilier judetean, dar întrebarea este: pe cine va pune PNL în loc?

 
Fostul director al Administratiei Bazinale de Apa Prut-Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecata sub acuzatia de abuz în serviciu si influentarea declaratiilor: a ordonat angajatilor ABA sa ia utilaje ale institutiei si sa faca gratis lucrari pentru deznisiparea a cinci puturi situate pe terenul ce apartinea unei societati comerciale.

Este a doua actiune în instanta deschisa de procurori pe numele lui Petru Avram. Precedenta a fost înregistrata anul trecut si se refera la întregul Lot „Chelnerita”, dar si la tatal unuia dintre directorii adjuncti ai Apelor Române, angajat „în lipsa” prin aceeasi metoda a detasarii la Serviciul de Gospodarire a Apelor Botosani.

CITITI SI: „Animalul politic” si chelnerita de la Ape, personaje de ancheta la DNA. Presiuni si cumatreala

Potrivit dezvaluirilor din presa ieseana, în perioada mai-iunie 2020, Petru Avram i-a trimis pe angajatii respectivi sa faca lucrari la ferma de la Sculeni a familiei Alexe. Unul dintre angajatii în cauza a declarat pentru „Reporter de Iasi” ca a fost de mai multe ori sa foreze puturi  la Sculeni. Petru Avram este membru PNL si cumatru cu Costel Alexe.

„În contextul aparitiei în spatiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele mentionate mai sus, în datele de 10 si 17 februarie 2021, inculpatul Avram Petru ar fi încercat sa-i determine prin constrângere morala pe aceeasi subordonati sa declare ca lucrarile respective ar fi fost facute în afara orelor de program”, precizeaza DNA în comunicatul publicat ieri.

CITITI SI: Familia deputatului liberal de Iasi Costel Alexe îsi face ferma de vaci lânga Prut, la Sculeni

Patrimoniul institutiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului si a cheltuielilor cu forta de munca, mentioneaza documentul, care precizeaza ca au fost dispuse masuri asiguratoprii fata de inculpat.

Lista cu 40 de cadre liberale se dovedeste a fi prea scurta duppa nici 2 ani de mandat

Petru Avram a detinut pâna acum si calitatea de consilier judetean, ales pe listele PNL în septembrie 2020. El a demisionat însa alaltaieri, cu o zi înainte de anuntul DNA.

Pe lista candidatilor la CJ cu care PNL a defilat la alegerile locale trecute ar urma Eugenia Lucaci, pe atunci o tânara speranta a Tineretului Liberal. Între timp, de asta-toamna mai precis, ea s-a angajat la Consiliul Judetean ca functionar public la Serviciul Comunicare. De altfel, pagina de Facebook „Tineretul National Liberal” anunta înca înainte cu un an, pe 15 septembrie 2020, ca „Eugenia va face echipa cu Costel Alexe, un #PresedintePentruTineri la Consiliul Judetean Iasi!”. E greu de crezut ca va renunta la un salariu net de peste 6000 de lei pentru o indemnizatie de 5 ori mai mica.

Urmatorul potential înlocuitor al lui Avram pe lista candidatilor este Alexandru Calance, secretar general adjunct al TNL Iasi si proaspat numit secretar regional al tinerilor liberali pentru zona de Nord-Est. Si el face parte din echipa adusa de Costel Alexe la CJ, însa fara sa fie functionar public. A fost si pe vremea lui Cristian Adomnitei consilier al presedintelui CJ.
Daca nici el nu va accepta sa preia mandatul – si sunt sanse sa nu-l accepte – al treilea la rând ar fi Catalin Timofciuc, fratele lui Razvan, consilierul local din partea USR. Acesta a mai fost membru al CJ în mandatul trecut. De data asta, ramâne de vazut daca „dosarul” îi va fi acceptat sau daca PNL va opta mai departe pentru candidatul de pe pozitia 30. Lista PNL de la alegerile pentru CJ contine 40 de nume. 

Citește toată știrea

Probleme în PNL după trimiterea a doua oară a lui Petru Avram în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate