Publicitate

Sedarea Constienta: O Revolutie în Tratamentul Dentar Pediatric la Clinica OZONO din Iasi

În lumea moderna a stomatologiei, anxietatea si teama de dentist sunt provocari comune, mai ales pentru copii. La Clinica OZONO, aceste provocari sunt abordate prin utilizarea sedarii constiente, o tehnica revolutionara care transforma experienta tratamentelor pedodontice într-una placuta si lipsita de stres.
Ce Este Sedarea Constienta?

Sedarea constienta, o tehnica neinvaziva de anestezie, este sigura pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii si persoanele vârstnice. Sedarea constienta este utilizata pentru a ajuta copiii sa se relaxeze în timpul procedurilor dentare. Aceasta nu înseamna adormirea completa a pacientului, ci inducerea unei stari de somnolenta si relaxare profunda.

Copilul este într-o stare de somn, pe alocuri doarme mai profund, pe alocuri mai superficial, dar suficient astfel încât sa fie cooperant, sau sa realizeze ceea ce se întâmpla. Aceasta tehnica implica administrarea intravenoasa a unui cocktail de medicamente, care genereaza o stare de semiconstienta, chiar din primele minute dupa inceperea administrarii,  pastrând reflexele normale ale pacientului. Copilul nu va simti durere, deoarece va avea parte si de anestezie locala.  Spre finalul interventiei, pacientii sunt din ce în ce mai treji si pot pleca acasa pe picioarele lor. Si astfel teama de doctorul stomatolog dispare.

La OZONO, acest tip de anestezie este administrata în cadrul blocului operator al clinicii, de medici specialisti în Anestezie si Terapie Intensiva, cu experienta vasta în domeniu​​.

Parintii interesati de serviciile stomatologice din cadrul Ozono pot contacta clinica prin telefon la numarul +40 374 711 711  de luni pâna vineri între orele 08:30-20:00 si sâmbata între orele 09:00-14:00. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.ozono.ro si pe conturile social media ale clinicii. 

Beneficiile Sedarii Constiente în Stomatologia Pediatrica

Reducerea Traumei Psihologice: Unul dintre cele mai semnificative avantaje este prevenirea traumelor psihologice. Copiii care au avut experiente negative la dentist pot dezvolta o frica de durata, care îi poate împiedica sa solicite îngrijiri dentare adecvate în viitor.

Eficienta Tratamentului: Sedarea constienta permite realizarea mai multor proceduri într-o singura vizita, ceea ce reduce necesitatea unor multiple întâlniri cu medicul pedodont.
Confortul Copilului: Aceasta metoda transforma vizitele la dentist în experiente mai putin stresante, ajutând la crearea unei asociatii pozitive cu îngrijirea orala.
Marturiile parintilor care au optat pentru Clinica Ozono pentru rezolvarea afectiunilor dentare ale micutilor lor confirma ca sedarea constienta este o modalitate blânda si sigura pentru a oferi copiilor cât mai mult confort în timpul tratamentelor. 

Suntem extrem de multumiti si încântati ca am ales Clinica OZONO. Am fost cu baietelul nostru de 5 ani la Dna Dr. Stefana David, iar doamna ne-a recomandat un tratament pentru a-l ajuta pe baietel în stadiul în care are toti dintii afectati de demineralizare, abcese si dureri. Dna doctor ne-a explicat absolut tot ce a observat, ce ne recomanda si de ce. Ne-a informat despre riscurile implicate si urmatorii pasi. În cazul nostru a fost necesara anestezia prin sedare constienta pentru interventie, si aici am avut norocul de a o întâlni pe Dna Dr. Anestezist Oana Puiu. Dânsa a avut toata rabdarea din lume sa ne explice în detaliu procesul, pregatirea si perioada post-operatorie. Desi am avut inima cât un purice legata de anestezie pentru baietel, aceasta a fost metoda propice pentru noi. Baietelul nu colaboreaza si nu am fi putut avansa cu tratamentul altfel. Totul a decurs lin si conform programului stabilit. Clinica este foarte bine dotata, având bloc operator si echipament ATI. Absolut tot personalul este amabil si aceasta nu doar de curtoazie. Am simtit umanitate si întelegere, am fost surprinsa sa vad ca exista astfel de profesionisti pasionati si atenti, spre deosebire de alte locuri unde, din pacate, sunt adesea întâlniti cei plictisiti si superficiali. Le multumesc din toata inima pentru ajutorul acordat, suportul si întelegerea de care au dat dovada. M-au contactat chiar si dupa interventie, precum si a doua zi, pentru a se interesa de starea baietelului. Am simtit ca am suportul necesar pentru orice s-ar întâmpla si pentru orice întrebare sau nelamurire as avea.

Iulia A. 

Mai multe recenzii ca acestea se gasesc pesite-ul clinicii www.ozono.ro . Sunt marturii lasate direct de parintii care au optat pentru rezolvarea problemelor dentare în cadrul clinicii Ozono prin sedarea constienta.

Avantajele Sedarii Constiente la OZONO

Siguranta si Confort: Sedarea constienta elimina stresul asociat cu frica de interventie, iar medicamentele utilizate sunt sigure si dozate individual pentru fiecare pacient.
Efect Rapid si Constienta Pastrata: Pacientul intra într-o stare de relaxare în aproximativ 30 de secunde de la injectare, ramânând în acelasi timp constient.
Amnezie Momentana Placuta: Reducerea stresului si crearea unor amintiri placute ale interventiei, în absenta durerii si a constientizarii timpului.
Flexibilitate în Administrare: Intensitatea sedarii poate fi ajustata oricând de catre medicul specialist​​.

„La Clinica OZONO, utilizam sedarea constienta în stomatologia pediatrica pentru cazurile în care copiii prezinta anxietate accentuata sau necesita tratamente complexe. Aceasta metoda ne permite sa efectuam procedurile într-un mod sigur si confortabil pentru copil, reducând stresul si disconfortul. Monitorizarea atenta de catre un anestezist specializat asigura siguranta pe parcursul întregii proceduri, oferind o experienta dentara pozitiva atât pentru copii, cât si pentru parintii lor.”

Dr. Stefana David, Medic Specializat în Pedodontie 

„Ca anestezist specializat în sedarea constienta pediatrica la Clinica OZONO, asigurarea unei experiente sigure si confortabile pentru copii este prioritatea mea. Utilizam sedarea constienta pentru a mentine copiii relaxati si cooperanti în timpul tratamentului dentar. În blocul nostru operator, dispunem de tehnologie de ultima generatie, ce ne permite sa efectuam toate procedurile în conditii de maxima siguranta. Monitorizarea atenta si adaptarea sedarii la nevoile individuale ale fiecarui copil sunt esentiale pentru a asigura o experienta pozitiva si lipsita de riscuri.”

Dr. Oana Puiu, Medic specialist Anestezie si Terapie Intensiva

Conceptul OZONO: Stomatologie Personalizata si Multidisciplinara

Clinica OZONO se distinge prin servicii premium de stomatologie personalizata, asigurând calitatea interactiunii medic-pacient si folosind echipamente ultraperformante. Fiecare tratament este personalizat, cu un accent deosebit pe siguranta, confort si reducerea numarului de vizite necesare​​.

Pacientii OZONO beneficiaza de un traseu medical eficient, coordonat de un Patient Care Manager si un doctor integrator de caz, asigurând o experienta medicala lina si eficienta​​. De asemenea, abordarea multidisciplinara a clinicii înseamna ca fiecare medic este specializat si experimentat într-un anumit domeniu, garantând calitatea si eficienta tratamentelor​​.

Sedarea constienta la Clinica OZONO ofera o solutie inovatoare si eficienta pentru tratamentele dentare pediatrica, transformând vizitele la dentist în experiente pozitive. Într-o era în care confortul si siguranta pacientului sunt esentiale, OZONO îsi demonstreaza angajamentul de a oferi servicii stomatologice de top, personalizate nevoilor fiecarui pacient.

Pacientii interesati de serviciile oferite de clinica Ozono pot lua legatura cu echipa Ozono prin telefon la numarul +40 374 711 711  de luni pâna vineri între orele 08:30-20:00 si sâmbata între orele 09:00-14:00. Mai multe informatii se gasesc si pe site-ul www.ozono.ro sau pe conturile de social media ale clinicii.

 

Citește toată știrea

Problemele dentare ale copiilor pot fi tratate fără stres și anxietate la Clinica Ozono din Iași (P)
Publicitate