Publicitate

Primaria a lansat o licitatie pentru modernizarea cailor de acces la parcul stiintific Tehnopolis. Contractul are o valoare estimata la peste 7 milioane lei, fara TVA. Lucrarile se vor desfasura în cadrul unui proiect transfrontalier. 
„În cadrul proiectului se vor moderniza drumurile de incinta existente aferente parcului Tehnopolis, se vor amenaja trotuare, locuri de parcare si se va construi un spatiu de serviciu cu grup sanitar, sala de asteptare, bucatarie”, se arata în caietul de sarcini aferent procedurii de licitatie. Suprafata de teren care face obiectul lucrarilor ajunge la aproape 80.000 mp si deserveste si activitatea Biroului Vamal.

„Drumurile de incinta existente sunt din dale din beton degradat. Lucrarile propuse cuprind reparatii sau înlocuiri de dale, asternere geotextil si trei straturi de mixturi asfaltice. Trotuarele perimetrale drumurilor de incinta vor avea latimea de 1,5 m si vor fi realizate din pavaj multicolor”, se mai precizeaza în documentatia tehnica. O alta componenta a proiectului vizeaza montarea a 54 de stâlpi de iluminat stradal care nu vor fi conectati la reteaua de iluminat public si vor functiona independent, pe panouri fotovoltaice.

Totodata, întreaga zona va fi dotata cu un sistem de supraveghere video cu regim închis. Termenul de executie a lucrarilor este de 14 luni. Proiectul transfrontalier în cadrul caruia se executa lucrarile a fost lansat vara trecuta si va fi implementat pâna în august 2023. Proiectul este derulat de Primaria Iasi în parteneriat cu Consiliul Raional Ungheni în cadrul Programului Operational Comun România – Republica Moldove 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului prevede dezvoltarea relatiilor economice în zona Iasi – Ungheni si îmbunatatirea infrastructurii de transport în zona de frontiera pentru a facilita accesibilitatea si tranzitul marfurilor si persoanelor la punctul de frontiera Sculeni. Printre beneficiarii directi ai proiectului se numara si cele 38 de firme care activeaza în parcul stiintific Tehnopolis, alaturi de transportatorii de marfuri care stationeaza pentru operatiuni vamale.

 

 

Citește toată știrea

Proiect transfrontalier: se refac căile de acces şi trotuarele de la Tehnopolis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate