Publicitate

Primaria a scos la licitatie restul lucrarilor de executat în cazul unui proiect european cu întârzieri mari în implementare. Este vorba asa-numitele „oaze de verdeata” – refacerea a cinci terenuri degradate si transformarea acestora în spatii verzi.
Contractul de lucrari a ajuns la final înca din decembrie 2022, dar Primaria a avut nevoie de un an sa stabileasca cu exactitate lucrarile ramase de executat întrucât constructorul desemnat initial (înca din luna iunie 2020) nu a dus proiectul la bun sfârsit.

Potrivit anuntului publicat ieri în sistemul national de achizitii publice (SEAP), valoarea lucrarilor este estimata la 3,1 milioane lei: 2 milioane lei pentru amenajari peisagistice si 1,1 milioane lei pentru refacerea drumurilor de acces la terenuri.

Proiectul este unul de mica amploare si presupune amenajarea a 11.000 mp de spatii verzi si a circa 16.000 mp de carosabil. La momentul finalizarii contractului initial de lucrari, proiectul avea un grad fizic în executie de 55-. Firmele interesate sa participe la licitatie trebuie sa depuna oferte cel târziu pe 22 decembrie.

Valoarea initiala a proiectului a fost de 8,6 milioane lei, iar devizul actualizat recent arata un necesar de finantare de 10,2 milioane lei (inclusiv TVA), contributia totala a Primariei (cofinantare si cheltuieli neeligibile) ajunge la 2,1 milioane lei, diferenta fiind asigurata din fonduri europene.

Noile spatii verzi vor fi înfiintate prin reconversia unor terenuri degradate din zonele aleea Prof. I. Simionescu 16A (2.664 mp), strada Bradului 17A (4.250 mp), strada Egalitatii 27A (2.519 mp), strada Butnari 13A (1.673 mp) si strada Romana 37B (1.635 mp).

Contractul de finantare europeana a fost semnat în februarie 2020 si, în mod normal, trebuia încheiat anul trecut, dar lucrarilor vor fi finalizate pe parcursul anului viitor. Odata ce vor fi semnte contractele în urma licitatiei, firmele câstigatoare vor avea la dispozitie 6 luni pentru exeecutarea lucrarilor. 

Citește toată știrea

Proiectul întârziat “Oazele de verdeaţă” ale Iaşului: noi licitaţii. Când ne vom plimba prin cele cinci părculeţe de cartier?
Publicitate