Publicitate

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei operatorului economic Lukoil pentru abaterile de la legislatia în vigoare si au dispus oprirea temporara a prestarii de servicii, pâna la remedierea deficientelor, pentru statia Lukoil Ciolpani, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), relateaza Agerpres.
Potrivit sursei citate, în urma unei sesizari, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucuresti-Ilfov a desfasurat o actiune de verificare la statia de distributie a carburantilor din Ciolpani, judetul Ilfov, apartinând operatorului economic Lukoil.

„La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înselatoare – nereguli care tin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât si referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzina ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fara actionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidentia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0,37. La determinarea cantitatii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele doua pompe s-a constatat o diferenta în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri”, precizeaza ANPC.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în conditiile stabilite de producator.

„În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit si îmi doresc în continuare sa avem toate pârghiile necesare pentru a elimina si cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de sesizari si informari legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea putini pentru a reusi sa fim prezenti peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie. Cu toate acestea în fiecare zi reusim sa transmitem un mesaj puternic. Am primit informatia legata de „furtul” la pompa în urma cu foarte putin timp. Am considerat ca se impune urgent verificarea si sanctionarea acestuia. Indiferent de cât de putini bani sunt „facuti” asa si indiferent care este dimensiunea financiara a celui care o face acest lucru este de netolerat. De fiecare data am sperat ca lucrurile se vor îmbunatati în urma actiunilor noastre, din pacate vad ca acest lucru nu se întâmpla la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multa mina în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Citește toată știrea

Protecția Consumatorilor a amendat Lukoil cu 55.000 de lei. Se fura carburant la pompă
Publicitate