Publicitate

Zeci de persoane, parinti ai copiilor considerati victime ale medicului Gheorghe Burnei si sustinatori ai acestora, au protestat, sâmbata, la sediul Parchetului General si la cel al Ministerului Sanatatii fata de clasarea faptelor în dosarul de vatamare corporala din culpa în care medicul ortoped a fost cercetat. Protestatarii au transmis un mesaj public procurorului general al României si ministrului Sanatatii, solicitând Parchetului General „sa raspunda si sa ia masuri împotriva procurorilor care nu au trimis dosarele în judecata, pentru ca dovezile infractiunilor grave de omor din culpa si vatamare corporala facute de Gheorghe Burnei exista”.
Parinti ai copiilor care au fost victime în dosarul de vatamare corporala din culpa în care medicul Gheorghe Burnei a fost cercetat, faptele fiind prescrise, iar dosarul clasat, au organizat, miercuri, un protest fata de inactiunea autoritatilor cu privire la faptele medicului. 

Câteva zeci de protestatari s-au adunat, în jurul orei 12:00, la sediul Parchetului General, ulterior plecând catre sediul Ministerului Sanatatii. 

Într-un postat pe internet si adresat procurorului general al României si ministrului Sanatatii, protestatarii acuza ceea ce numesc „ineficienta” în activitatea procurorilor care au instrumentat cazul si cer conducerii Ministerului Public sa ia masuri fata de cei care au anchetat dosarul finalizat cu clasare ca urmare a prescriptiei. 

„Îi cerem Parchetului General sa raspunda si sa ia masuri împotriva procurorilor care nu au trimis dosarele în judecata, pentru ca dovezile infractiunilor grave de omor din culpa si vatamare corporala facute de Gh. Burnei exista. Cleptocratia îi permite chirurgului sa se întoarca linistit sa profeseze: INTERDICTIA DE A PROFESA ÎNTR-UN SPITAL DE STAT VA EXPIRA LA FINELE ACESTEI LUNI! Sa nu lasam sa se întâmple asa ceva!”, se arata în mesajul organizatorilor.

Acestia transmit un mesaj si Ministerului Sanatatii: „Îi cerem Ministerului Sanatatii sa nu mai închida ochii la abuzurile din INML si sa schimbe legislatia în domeniul medico-legal. De asemenea, îi cerem sa urgenteze finalizarea expertizelor medicale, care stau la baza dosarelor, si treneaza de ani de zile”.

Anul trecut, parintii copiilor care au ramas cu traume de pe urma interventiilor facute de Gheorghe Burnei au protestat si la Institutul National de Medicina Legala, pe care îl numesc „Institutului de Musamalizare Legala”.

Medicul ortoped Gheorghe Burnei a scapat la sfârsitul lunii ianuarie de acuzatiile de vatamare corporala din culpa dupa ce procurorii care instrumenteaza dosarul în care acesta a fost cercetat l-au clasat, ca urmare a prescrierii faptelor. Mama uneia dintre pacientele lui Burnei a reactionat dur la aflarea acestei vesti si critica modul în care procurorii au instrumentat dosarul, acuzându-i pe acestia ca au mintit-o si au taraganat cazul. „Îmi este rusine ca am avut atâta încredere în aceasta justitie corupta! Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute, exact atât cât ati fost de corect pentru cazul fetitei mele!”; i-a transmis femeia procurorului de caz.

 

Citește toată știrea

Protest la Parchetul General şi la Ministerul Sănătăţii faţă de faptul că ortopedul Gheorghe Burnei scapă nejudecat
Publicitate