Publicitate

Filiala ieseana a PSD a anuntat ca nu va vota bugetul local si nici bugetul judetean propus de primarul Mihai Chirica si de presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, ambii membri PNL, motivând ca „Iasiul a ajuns raiul machetelor si al promisiunilor neonorate”. Cele doua proiecte de buget vor fi dezbatute, luni, în plenul Consiliului Local, respectiv în cel al Consiliului Judetean.
Presedintele filialei judetene PSD Iasi, Bogdan Cojocaru (FOTO DREAPTA), a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca social-democratii ieseni nu vor vota bugetele propuse de liberalii Mihai Chirica si Costel Alexe. Cojocaru a afirmat ca bugetele Consiliului Local Iasi si Consiliului Judetean Iasi au multe în comun, dar nu sunt orientate spre dezvoltare.

”Aceste bugete contin cheltuieli enorme pentru salarii si functionare, au fonduri nerambursabile infime în comparatie cu alte autoritati, contin proiecte promise de ani buni de PNL, dar care au ramas la stadiul de machete, unele nici nu au surse clare de finantare. (…) Trimis în judecata în doua dosare de coruptie, Costel Alexe continua linia din ultimii ani, fara viziune, fara o strategie de dezvoltare, rezultând un buget al inertiei unei administratii PNL preocupate mai degraba de majorari de taxe. Iasiul a ajuns raiul machetelor si al promisiunilor neonorate”, a sustinut Bogdan Cojocaru.

La rândul sau, liderul filialei municipale a PSD Iasi, Bogdan Balaniscu (FOTO STANGA), secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, a afirmat ca PSD a propus o lista cu 62 de amendamente la bugetul local, dar la dezbaterile din comisiile Consiliului Local, nici unul dintre amendamente nu a fost luat în considerare.  Balaniscu a sustinut ca bugetul propus de edilul Mihai Chirica este unul ”facut pe genunchi, care nu rezolva problemele stringente ale orasului”.

”Himerele primarului Chirica revin an de an în atentia noastra, odata cu punerea în dezbatere publica a proiectului de buget, facut pe genunchi. Beneficiind de o majoritate fragila în Consiliul Local, realizata prin cumpararea la bucata a consilierilor care râvnesc la functia calduta de viceprimar, edilul campion la dosare penale, Mihai Chirica, ne propune an de an un «Iasi, rai al machetelor». Astfel, regasim printre «investitiile» propuse de acesta proiecte vechi, pentru care s-au realizat studii de fezabilitate, machete si randari pe care s-a pus praful”, a adaugat Bogdan Balaniscu, presedintele PSD municipiul Iasi. 

PNL detine împreuna cu PMP majoritatea la limita în Consiliul Judetean Iasi, dar în Consiliul Local cele doua formatiuni mai au nevoie de un vot pentru a obtine majoritatea simpla. Surse din cadrul PNL sustin ca, foarte probabil, Razvan Timofciuc, consilier local exclus din USR, va fi votat viceprimar, el urmând a fi astfel cooptat în majoritatea formata în jurul PNL.

 

Citește toată știrea

PSD Iaşi anunţă că nu va vota bugetele lui Alexe şi Chirica: ”Himerele revin an de an”
Publicitate