Publicitate

Purtatorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzatiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu, ca l-a ascultat foarte bine astazi si din capul locului a înteles ca nu e voba de niciun plagiat. Despre o posibila remaniere guvernamentala, Ionut Stroe a spus ca premierul, când va considera oportun sa faca remaniere, va anunta public numele tuturor pe care doreste sa îi înlocuiasca, dar deocamdata nu exista aceasta decizie, iar în partid nu am discutat acest subect

 
”Astazi l-am ascultat foarte bine pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu, din capul locului am înteles ca nu este voba de niciun plagiat. Aceste referiri sunt facute în legatura cu niste îndrumare de curs, niste documente support care practice sustin si sprijina si ajuta studentii sa înteleaga mai bine, sa puna în practice, sunt descrise anumite schite, optiuni în rezolvarea unor probleme, în niciun caz despre lucrari publicate sau care sî intre sub incidenta drepturilor de autor”, a spus Ionut Stroe despre acuzatiile aduse ministrului Educatiie.

Liberalul l-a aparat pe ministrul Cîmpeanu, aratând ca ”nu a sustras nicio informatie de la nicio alta persoana”.

”Acest suport de curs se perpetueaza de la o generatie la alta, sunt lucruri care se preiau de la un profesor la altul. Având în vedere ca nu este o lucrare cu pretentia dreptului de autor, de niciun fel de document stiintific, ca lucrurile acestea sunt un îndrumar, da, perceptia publica ar putea sa para ca sunt asemanatoare cu alte cursuri de la alte facultati”, a mai explicat el.

Despre o retragere a sprijinului politic de catre PNL, Ionut Stroe a spus ca ”nu s-a luat în discutie, conducerea partidului nu s-a reunit pentru a discuta acest subiect”. Ionut Stroe a mai afirmat, despre remanierea guvernamentala, ca ”exista o evaluare permanenta pe care premierul o face fiecarui membru al guvernului sau, o monitorizare a rezultatelor si a ministerelor implicate n PNRR”.

”Probabil ca premierul, când va considera oportun sa faca aceasta remaniere, va anunta public numele tuturor pe care doreste sa îi înlocuiasca. Deocamdata nu exista aceasta decizie, în partid nu am discutat acest subect si cred ca initiatorul acestui dialog sau discutie va trebui sa fie prim-ministrul”, a declarat Stroe. Despre declaratiile publice ale liderilor PSD privind dorinta de a se face o remaniere, Ionus Stroe a spus: ”Nu e un secret ca PSD a anuntat chiar public acest lucru, ca PSD are anumite optiuni, dar PSD ar trebui sa vina cu toate aceste lucrurui în cadrul coalitiei iar decizia este a prim-ministrului. Mai degraba în spatiul public au venit”.

Citește toată știrea

Purtătorul de cuvânt al PNL sare în ajutorul ministrului Sorin Cîmpeanu
Publicitate