Publicitate

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit sâmbata în Crimeea într-o vizita pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexarii de catre Rusia a peninsulei ucrainene, a informat presa de stat rusa, relateaza Reuters. Televiziunea de stat a difuzat un scurt clip cu un Putin îmbracat lejer care se plimba cu un grup de oficiali si a promis mai multe detalii în scurt timp. 
Rusia a anexat Crimeea în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia la scara larga a Ucrainei. Ucraina spune ca va lupta pentru a elibera Crimeea si de a scoate fortele rusesti din toate celelalte teritorii pe care Rusia le-a ocupat în razboiul de un an. Putin a luat un avion pentru a parcurge cei 1.821 de kilometri de la Moscova la Sevastopol, cel mai mare oras din regiune, unde s-a asezat la volanul masinii care l-a transportat în jurul orasului, potrivit guvernatorului Mikhail Razvozhaev, instalat de Moscova.

Într-o calatorie surpriza la Sevastopol, portul Flotei ruse de la Marea Neagra din Crimeea, Putin a vizitat o scoala de arte în compania guvernatorului local, Mihail Razvojayev, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune rusa, potrivit AFP. „Presedintele nostru Vladimir Vladimirovici Putin stie sa surprinda. În sensul bun al cuvântului”, a scris Razvojayev pe Telegram. Potrivit acestuia, sâmbata urma sa fie inaugurata o scoala de arte pentru copii, cu participarea liderului rus prin videoconferinta.

SURSA: hotnews.ro

 

Citește toată știrea

Putin a mers în Crimeea ca să sărbătorească 9 ani de când a furat teritoriul ucrainenilor
Publicitate