Publicitate

Conflictele din fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), inclusiv cel aflat în desfasurare între Rusia si Ucraina, sunt ”desigur” rezultatul ”prabusirii Uniunii Sovietice”, a declarat, joi, presedintele rus Vladimir Putin, relateaza AFP.
”Este suficient sa ne uitam la întâmpla acum între Rusia si Ucraina, ce se întâmpla la granitele unor tari din cadrul Comunitatii Statelor Independente (CSI). Toate acestea, desigur, sunt rezultate ale prabusirii Uniunii Sovietice”, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu oficiali din tarile membre ale Comunitatii Statelor Independente, care reuneste fostele republici sovietice.

”Stim ca Occidentul dezvolta scenarii pentru a stârni noi conflicte în spatiul CSI. Dar ne-am saturat deja (de conflicte)”, a subliniat Putin. 

Presedintele rus a mai sustinut ca ”o ordine mondiala mai justa” se formeaza printr-un ”proces dificil”. ”O hegemonie unipolara se prabuseste inexorabil, este o realitate obiectiva pe care Occidentul refuza categoric sa o accepte. Si vedem tot ce iese din asta”, a mai spus el.

”Daca ne agatam de trecut si încercam sa ducem o politica dictatoriala în toate domeniile – de la relatiile internationale la economie, inclusiv cultura si sport – acest celebru Occident colectiv creeaza noi probleme si noi crize”, a mai invocat Putin.

Pe 16 septembrie, în cadrul unui summit regional din Asia, Vladimir Putin a salutat ”rolul din ce în ce mai mare al noilor centre de putere”. În trecut, Vladimir Putin a numit prabusirea Uniunii Sovietice ”cea mai mare catastrofa geopolitica” a secolului al XX-lea.

Citește toată știrea

Putin vede vinovaţi pentru începerea conflictului din Ucraina peste tot, dar pe el care a dat ordinul imaculat ca zăpada
Publicitate