Publicitate

Presedintele rus Vladimir Putin s-a pronuntat luni împotriva oricarui conflict nuclear, în contextul în care ofensiva militara a Krelinului în Ucraina a reaprns temeri ale unei derive atomice, relateaza AFP.
”Plecam de la principiul ca nu pot exista învingatori într-un razboi nuclear si ca acesta din urma nu trebuie sa fie declansat niciodata”, declara liderul de la Kremlin într-un mesaj adresat participantilor la o Conferinta a celor 191 de state semnatare ale Tratatului Neproliferarii Nucleare (TNP).

În acest mesaj, publicat pe site-ul Kremlinului, Putin da asigurari ca Rusia va continua sa urmeze ”litera si spiritul” acestui tratat. Rusia a anuntat ca si-a plasat fortele nucleare în stare de alerta, la putin timp dupa ce a invadat Ucraina, la 24 februarie.

Vladimir Putin a evocat represalii ”rapide ca fulgerul” în cazul unei interventii directe a Occidentului în razboi. Presa rusa de stat si oficiali politici si-au multiplicat trimiteri si amenintari abia voalate la o folosire a armei nucleare în Razboiul din Ucraina.

Statele Unite, Regatul Unit si Franta au îndemnat luni Rusia ”sa-si înceteze retorica nucleara si atitudinea iresponsabila si periculoasa” de dupa luarea cu asalt la scara mare a Ucrainei.

Citește toată știrea

Putin vorbeşte din nou despre armele nucleare: ”Nu pot exista învingători”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate