Publicitate

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan considera ca partidul nu este afectat de ancheta deschisa de DNA care îl vizeaza pe Iulian Dumitrescu, care pâna joi seara a fost unul cei mai importanti lideri ai PNL. ”Îl afecteaza în primul rând pe domnul Dumitrescu si, de asemenea, a creat o situatie usor inconfortabila pe parcursul zilei de ieri”, afirma Rares Bogdan.
”Nu consideram ca este un caz al Partidului National Liberal. PNL are 282.000 de cotizanti, de membri, are 17 presedinti de Consilii Judetene, domnul Dumitrescu este unul dintre cei 17 presedinti de Consilii Judetene si a fost, pâna aseara, membru al conducerii executive a PNL, al celor 6 si, de asemenea, membru al Consiliului de coordonare al coalitiei de guvernamânt, al celor 11. Domnia sa a ales sa demisioneze din toate pozitiile detinute în PNL. (…) Nu consider ca-l afecteaza (pe Partidul National Liberal, ancheta DNA cu privire la Iulian Dumitrescu – n.r.), cred ca mult mai mult îl afecteaza lipsa de motivare si înca neconstientizarea faptului ca, daca vom iesi sa vorbim cu cetatenii, sa le explicam ce am facut pentru ei sau ce au facut administratiile liberale pentru ei, lucrul acesta va fi cu adevarat câstigator. Nu cred ca afecteaza Partidul National Liberal, nu afecteaza nici macar pe cei 60 de primari din judetul Prahova, îl afecteaza în primul rând pe domnul Dumitrescu si, de asemenea, a creat o situatie usor inconfortabila pe parcursul zilei de ieri”, a afirmat Rares Bogdan, vineri seara, la Digi 24. 

Bugetar cu viata de lux

El a tinut sa precizeze ca exista, în România, zone conduse de ”administratii socialiste care sunt într-un top al saraciei”, sustinând ca, pe de alta parte, exista ”o diferenta colosala” între acestea si toate zonele conduse de administratii liberale.  Rares Bogdan a spus ca este ”cât se poate de european si de civic” ca ancheta care vizeaza acuzatiile la adresa lui Dumitrescu sa se desfasare. 

Întrebat daca, în opinia sa, ancheta deschisa de DNA pe numele lui Dumitrescu, acuzat de luare de mita, si despre care au aparut informatii ca ducea o viata de lux, cu mult peste posibilitatile sale de bugetar, ridica probleme electorale partidului din conducerea caruia acesta a facut parte, Bogdan a raspuns: ”Nu, nu, pentru ca, în primul rând nu este o chestiune a PNL; este o chestiune a unui membru, chiar daca un membru de baza al PNL si avem foarte multe atuuri legate de guvernarile locale, de administratiile locale, de ceea ce am realizat în patru ani de guvernare pentru români”.

Ce nu crede Rares Bogdan

Europarlamentarul a mentionat ca nu crede ca în complexul Stejarii, ridicat de Ion Tiriac – acolo unde Iulian Dumitrescu sta, cu chirie, într-un apartament despre care au aparut informatii în spatiul public ca ar avea 800 de metri patrati – sunt apartamente atât de mari.  ”Am înteles ca colegul meu de partid a închiriat apartamentul de la domnul Cristian Chivu (fostul jucator al nationalei de fotbal a României – n.r.). Câti metri patrati, nu am fost sa vad, dar nu cred ca exisa apartamente de 800 de metri patrati în complexul Stejarii, cu exceptia apartamentului domnului Tiriac”, a mai spus Rares Bogdan. 

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, prim-vicepresedintele PNL Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mita si fals în declaratii, a anuntat, joi seara, pe Facebook, ca demisioneaza din toate functiile detinute în partid, „deoarece partidul nu are nicio legatura cu aceasta speta”.

SURSA FOTO: digi24.ro

Citește toată știrea

Rareş Bogdan, despre ancheta în cazul lui Iulian Dumitrescu: Nu cred că afectează PNL
Publicitate