Publicitate

 

Câstigând a doua victorie consecutiva în Turul Italiei, francezul de la Groupama a devenit cel mai temut sprinter al competitiei
Francezul Arnaud Démare a câstigat la sprint etapa a sasea din Giro, Palmi-Scalea (192 km). Lansat ca o racheta, Mark Cavendish (Quick-Step) a fost dublat pe ultima suta de metri de australianul Caleb Ewan (Lotto-Soudal) dar atât Ewan, cât si britanicul au fost surprinsi de sprintul viguros al lui Démare (Groupama), care a trecut aproape simultan linia de sosire cu Ewan.

În ciuda traditionalei presiuni mediatice verdictul s-a lasat asteptat trebuind sa fie vizionat foto-finisul. Francezul a fost declarat învingator si se pare ca gestul sau de a „arunca” bicicleta pe linia de sosire, gest caracteristic mai degraba lui Ewan. Ca si în ziua anterioara, la Messina, Démare s-a impus la sprint, unul însa mai strâns. Cu sapte succese de etapa, Démare a devenit cel mai prodigios rutier francez în „Giro d’Italia” cu o victorie mai mult decât legendarii Jacques Anquetil si Bernard Hinault, Pe pozitia a treia a sosit Cavendish.

Dupa o asemenea etapa, plata si monotona pâna la final, clasamentul general n-avea cum sa sufere modificari. De fapt, a fost una notabila: germanul Lennard Kämma (Bora) a primit o secunda de bonificatie cu care a strâns ecartul fata de liderul, Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo), la 38 de secunde. Pe locul III se afla estonul Rein Taaramae (Intermarché), la 58 s. Modificari pot sa apara astazi la a doua etapa montana, de 196 km între Diamante si Potenza.

Citește toată știrea

Recidiva lui Arnaud Démare
Publicitate