Publicitate

Un iesean din Scobinti a confundat casele consatenilor cu supermarket-ul. Acesta se specializase în spargeri de locuinte, furând din interior orice îi putea fi de folos. Un prim furt a fost comis de Vladut Ungureanu în noaptea de 22/23 martie. Barbatul a patruns într-o casa nelocuita din satul Badeni, furând o masa de sticla, un televizor Hyundai, îmbracaminte, paturi si lenjerii de pat. O luna mai târziu, a patruns într-o alta casa nelocuita, iesind de acolo cu mai multe borcane cu carne, pensule, o bidinea, 20 de conserve de carne si peste, pungi cu zahar, clesti, un patent, ciocane, mai multe cabluri si prelungitoare electrice, dar si doua pungi cu covrigi. 
La începutul lunii mai, a dat a treia spargere, vizând tot o casa în care nu statea nimeni. A furat tomberonul din PVC, dar si vesela din ceramica, doua pilote, doua plapumi, un covor persan, zahar, ulei si conserve.

Ungureanu a fost retinut în cele din urma, la doua saptamâni dupa ultimul furt, identificarea sa fiind facilitata de faptul ca opera în acelasi sat, cel în care si locuia. Barbatul nu se afla la primele încalcari ale legii, el fiind eliberat în noiembrie anul trecut dupa executarea unei pedepse cu închisoarea de 3 ani si 6 luni. Conform legii, în cazul recidivei, limitele de pedeapsa se majoreaza cu jumatate. Hotul a fost condamnat de magistratii Judecatoriei Hârlau la 2 ani si 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detentie. Daunele cerute de doua dintre victimele furturilor, în suma totala de 7.000 de lei, vor face obiectul unui dosar separat. Pronuntata marti, sentinta poate fi atacata cu apel.

Citește toată știrea

Recidivistul care fura tot ce îi cădea în mână: de la televizoare la tomberoane. Cu ce banalitate i s-a înfundat?
Publicitate