Publicitate

Regele Charles al III-lea a declarat miercuri ca, de când a fost diagnosticat cu cancer, a primit „atât de multe mesaje si felicitari minunate”, încât, de cele mai multe ori, l-au facut sa plânga, relateaza SkyNews si BBC.
Monarhul în vârsta de 75 de ani, care a stat la Sandringham dupa prima sedinta de tratament, a avut miercuri audienta saptamânala, fata în fata, cu premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. A fost prima întâlnire fata în fata cu premierul de când Palatul Buckingham a anuntat ca monarhul sufera de „o forma de cancer”.

Regele Charles a fost fotografiat primindu-l pe Rishi Sunak, fiind pentru prima data când este vazut înapoi la locul de munca de când si-a dezvaluit diagnosticul de cancer. Fotografiile îl înfatiseaza dând mâna cu Rishi Sunak în timp ce acesta sosise pentru audienta de la Palatul Buckingham miercuri dupa-amiaza.

„Ma bucur sa va vad ca aratati atât de bine”, i-a spus Sunak regelui. „Totul este facut cu oglinzi”, a glumit în replica regele, care a spus ca mesajele si felicitarile care i-au fost trimise „l-au redus la lacrimi”.

O camera de filmat a înregistrat momentul în care Rishi Sunak a sosit în sala de audiente a palatului si, în timp ce se asezau, regele a vorbit despre admiratia sa pentru organizatiile caritabile de lupta împotriva cancerului. Dar restul întâlnirii lor a avut loc în privat, ca de obicei.

La începutul dupa-amiezii, regele a participat la reuniunea lunara a Consiliului Privat, un organism de consilieri ai monarhului, alcatuit în principal din politicieni de rang înalt din Camera Comunelor si Camera Lorzilor. Regele a stat la Sandringham, în Norfolk, dupa ce în urma cu doua saptamâni a facut prima sedinta de tratament împotriva cancerului la Londra. Duminica trecuta, regele a fost vazut zâmbind si salutând curiosii înainte de a participa la o slujba la biserica.

Palatul Buckingham a anuntat la începutul acestei luni ca regele a fost diagnosticat cu o forma de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru o prostata marita. Palatul nu a facut publice detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament. Într-o declaratie facuta dupa anunt, regele a transmis „multumiri din inima” pentru mesajele de sustinere si urarile de bine primite.

La începutul acestei luni, la un eveniment la Catedrala din Salisbury, si regina a vorbit pentru prima data despre diagnosticul sotului ei. Ea i-a spus lui Ben Abbott, un paramedic de terapie intensiva: „Se simte extrem de bine în aceste circumstante. Este foarte emotionat de toate scrisorile si mesajele pe care publicul le-a trimis de peste tot. Asta este foarte încurajator”. Anuntul ca regele are cancer a fost urmat de o întoarcere rara în Marea Britanie a fiului cel mic, Printul Harry, care a zburat din SUA si si-a vizitat tatal.

Între timp, si Printul William, fiul cel mare, care l-a asistat pe rege în îndeplinirea îndatoririlor regale, a vorbit pentru prima data de la diagnosticarea tatalui sau cu cancer la începutul acestei luni „Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, va multumim”, a spus el, la sosirea la o gala pentru London Air Ambulance Service în centrul Londrei, la 8 februarie.

Tratamentul regelui pentru cancer a început ca pacient în ambulatoriu. Palatul Buckingham a declarat ca regele si-a amânat toate îndatoririle cu caracter public în urma diagnosticului de cancer, dar ca intentioneaza sa continue sa lucreze cu documente de stat. Palatul a mai spus ca regele va avea audienta saptamânala cu prim-ministrul la telefon, timp de doua saptamâni. Marti, a fost prima data când s-au vazut fata în fata.

Citește toată știrea

Regele Charles mărturiseşte că în ultima vreme a plâns de mai multe ori. Ce l-a emoţionat pe suveran?
Publicitate