Publicitate

Politistii prahoveni au deschis un dosar penal dupa ce autovehicule de transport apartinând unei societati comerciale au fost observate în timp ce descarcau, în groapa sapata pe platforma unei balastiere din apropiere de Ploiesti, deseuri menajere cu miros pestilential, desi în documentele care însoteau transportul se preciza ca în balastiera se depoziteaza deseuri nepericuloase, respectiv pamânt si pietre.
Dosarul în acest caz a fost deschis la sesizarea Comisariatului Prahova din cadrul Garzii de Mediu, care, la rândul sau, a primit o sesizare telefonica prin care se anunta ca într-o balastiera din localitatea Aricestii Rahtivani sunt aruncate deseuri.

„În baza sesizarii, politistii s-au deplasat la adresa indicata, unde au identificat un punct de lucru al unei societati comerciale, ce are ca obiect principal de activitate tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase. Pe parcursul derularii activitatilor, la punctul de lucru în cauza s-au prezentat doua ansambluri de autovehicule, care din declaratiile conducatorilor auto a reiesit faptul ca acestia transportau pamânt si pietre pe care trebuiau sa le descarce în locatie” informeaza, sâmbata, IPJ Prahova.

În urma verificarii actelor de însotire a marfurilor, s-a constatat ca erau întocmite formulare de încarcare si descarcare pentru deseuri nepericuloase. Politistii au deschis un dosar penal pentru îngropare a deseurilor, fapta prevazuta în OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.

Comisarii Garzii de Mediu Prahova precizeaza, într-o postare pe Facebook, ca doua autoutilitare cu cap tractor si remorca folosite la transportarea deseurilor au fost imobilizate în vederea confiscarii. Garda de Mediu precizeaza ca societatea care administreaza balastiera nu detine acte de reglementare pentru depozitarea deseurilor.

„Deseurile din cele doua autoutilitare au fost descarcate în depozitul ecologic Boldesti Scaieni, iar comisarii de mediu Prahova continua verificarile pentru a stabili sanctiunile aplicabile”, transmite Garda de Mediu Prahova.

Citește toată știrea

Reprezentanţii unei firme s-au ales cu dosar penal după ce au aruncat deşeuri menajere într-o balastieră (VIDEO/FOTO)
Publicitate