Publicitate

Cofondatorul OpenAI Sam Altman, care a fost exclus vineri din functia de director general si din consiliul de administratie al companiei care a creat ChatGPT, lasa în urma sa un gol mare de completat în eforturile de strângere de fonduri, întrucât întretinerea software-ului costa niste bani foarte reali. De asemenea, compania are nevoie si de ingineri talentati, care s-au înghesuit catre Altman, relateaza Reuters.
Altman, în vârsta de 38 de ani, a fost curajos pâna la sfârsitul mandatului sau la OpenAI. El a fost vazut cum se amesteca pentru scurt timp printre participantii la o conferinta AI din San Francisco, miercuri, iar a doua zi a vorbit într-un panel cu un director din conducerea Meta, la summitul APEC din San Francisco, în timp ce consiliul de administratie delibera asupra viitorului sau.

Într-o postare pe platforma X a lui Elon Musk, Altman a spus vineri despre OpenAI: ”Mi-a placut sa lucrez cu oameni atât de talentati. Voi avea mai multe de spus despre ce urmeaza mai târziu.”

Altman este creditat ca l-a convins aproape singur pe CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, sa angajeze 10 miliarde de dolari la companie si ca a condus tranzactiile companiei în acest an, care au alimentat o crestere de aproape trei ori a evaluarii OpenAI, de la 29 de miliarde de dolari la peste 80 de miliarde de dolari.

Aura sa a ajutat, de asemenea, la atragerea talentelor de inginerie AI pe ceea ce poate fi cea mai competitiva piata vazuta în cercurile tehnologice în ultimii ani. El a recrutat cu succes de la Google, Microsoft si alti giganti consacrati ai tehnologiei, cu pachete salariale mai sigure, promitându-le ca îi va lasa sa intre la baza unei tehnologii care schimba lumea.

De atunci, aceasta tehnologie a alimentat preocuparile cu privire la scenariile de apocalipsa în care software-ul preia lumea, fura proprietatea intelectuala si face din învatamântul secundar un focar de înselaciune sau pur si simplu inutil.

Dar Altman, la un eveniment de joi, a spus ca deocamdata nu sunt necesare ”reglementari severe”. ”La un moment dat, când modelul poate functiona ca productia echivalenta a unei întregi companii, apoi a unei întregi tari si apoi a întregii lumi”, astfel de reguli ar fi utile, a spus el.

Altman a crescut în St. Louis, Missouri, si a studiat la Stanford timp de un an, marcând un fel de traditie printre titanii tehnologiei de a abandona scoala înainte de a-si obtine diplomele. Pe lânga eforturile sale cu OpenAI, el a lansat anul acesta o firma de criptomonede care scaneaza irisii oamenilor pentru verificare.

Pasiunea lui Altman a fost atractiva pentru inginerii ambitiosi, obositi sa chinuiasca pentru firmele de tehnologie de vârf. ”Atâta timp cât ai dreptate, sa fii înteles gresit de catre majoritatea oamenilor este un punct forte, nu o slabiciune. Tu si un grup mic de rebeli aveti spatiu pentru a rezolva o problema importanta care altfel ar putea ar putea sa nu se rezolve.””, scria Altman într-o postare pe blog, în urma cu trei ani.

 

 

 

Citește toată știrea

Reuters: Prin demiterea CEO-ului Sam Altman, OpenAI pierde cel mai bun colector de fonduri al său
Publicitate