Publicitate

Elvetianul Roger Federer va evolua, vineri seara, la Londra, în ultimul sau meci al carierei de peste 20 de ani, la dublu, la Laver Cup, urmând sa faca echipa cu prietenul dar si rivalul sau, spaniolul Rafael Nadal.
„Am 41 de ani. Am jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul a fost mult mai generos cu mine decât as fi visat vreodata si acum trebuie sa înteleg când este momentul sa îmi închei cariera competitiva”, a spus Federer în 15 septembrie, când si-a anuntat retragerea.

Laver Cup este ultima sa competitie, iar campionul elvetian va face pereche cu Rafael Nadal, spaniolul afirmând ca va fi un „moment istoric si de neuitat”. Cei doi vor evolua contra americanilor Jack Sock si Frances Tiafoe.

Partida este a doua din sesiunea de vineri seara, primul meci urmând sa înceapa la ora locala 19.00 (ora 21.00 – ora României). Roger Federer a fost lider ATP timp de 310 saptamâni, dintre care 237 au fost consecutive (2 februarie 2004 – 18 august 2008).

Are în palmares 20 de trofee de grand slam: sase Australian Open, unul French Open, opt Wimbledon si cinci US Open consecutive. A obtinut 1251 de victorii în circuitul ATP, fiind depasit doar de Jimmy Connors (1.274). În plus, Federer a câstigat 103 trofee în circuitul ATP. Legendarul elvetian a câstigat de sase ori Turneul Campionilor, un record.

 

 

Citește toată știrea

Roger Federer, supranumit Domnul Tenis, dispută, astăzi, ultimul meci al carierei
Publicitate