Publicitate

România va pierde între 700 de milioane si 3,2 miliarde de euro, din PNRR, daca abandoneaza jalonul privind pensiile speciale, a aratat europarlamentarul PNL Cristian Busoi într-un interviu pentru PSNews.
De mai multe zile, lideri ai coalitiei majoritare sugereaza ca acest jaon ar putea fi abandonat, întrucât schimbarea sistemului de pensii speciale va determina pensionari masive în rândul actualilor beneficiari.

România pierde între 700 de milioane si 3,2 miliarde de euro din PNRR

“Decizia legata de pensiile speciale este, în mod evident, o decizie politica a coalitiei de guvernare, ea nu trebuie lasata pe umerii ministrilor de linie. Orice ban din PNRR care intra în România pentru investitii este extrem de important, dar sigur ca si iesirea brusca din sistemele de justitie si ordine publica, aparare, servicii secrete, în contextul geopolitic dificil, ar putea crea probleme serioase.

Înteleg, de asemenea, ca flexibilitatea functionarilor de la Comisia Europeana este aproape de zero pe tema pensiilor speciale, desi pensii de serviciu pentru magistrati si militari exista în multe alte tari europene.

Pentru a lua o decizie trebuie sa ne fie clar cât pierdem – 700 milioane sau toata transa de 3,2 miliarde euro.
Decizia politica în structura de conducere a coalitiei de guvernare nu va fi una usoara, dar ea trebuie asumata cât mai repede si în functie de aceasta decizie vom sti ce sa comunicam la Bruxelles si în tara“, a spus Busoi.

El a mai afirmat ca decizia privind aceste pensii nu trebuie „lasata pe umerii ministrilor de linie”. 

Sursa: defapt.ro

Citește toată știrea

România va pierde între 700 de milioane și 3,2 miliarde de euro, din PNRR, dacă abandonează jalonul privind pensiile speciale – Cristian Bușoi, PNL
Publicitate