Publicitate

Românii pot investi, începând de luni, 8 august, în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de un an si dobânda anuala de 8,25-, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor.
Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt în forma dematerializata.

În luna iulie, persoanele fizice au investit 1,49 miliarde lei în titluri de stat Tezaur.

Titlurile de stat pot fi cumparate online între 8 si 26 august 2022, numai de catre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Între 8 si 29 august 2022 acestea pot fi cumparate de la unitatile Trezoreriei Statului iar în perioada 8 – 26 august 2022 în mediul urban si 8 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Româna S.A.

Conform MF, dobânda este anuala, platibila la termenele prevazute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

MF mentioneaza ca sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea în oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. AGERPRES

Citește toată știrea

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturitate de un an şi dobândă anuală de 8,25%, începând de luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate