Publicitate

În mai putin de doua saptamâni, începe luna dedicata femeilor, asadar multi români încep sa se intereseze despre costul buchetelor de flori pentru 1 si 8 martie. Situatia preturilor nu este una favorabila, acestea au atins niveluri considerabile, ajungând la sute de lei pentru un aranjament.
Majoritatea florilor din piete si magazine sunt importate din Olanda si, în 2024, acestea sunt cu 30- mai scumpe pentru speciile de primavara si cu 40- mai scumpe în cazul trandafirilor, conform Observator News.

Lalelele, zambilele si freziile sunt cele mai cautate flori pentru 1 si 8 martie anul acesta. Pretul unui singur fir variaza între 7 si 8 lei.

Un buchet simplu de sapte lalele poate costa aproximativ 50 de lei, iar unul mai elaborat poate ajunge la 100 de lei. Pentru aranjamentele florale mai sofisticate, pretul începe de la 150 de lei, cu 50 de lei mai mult decât în anul precedent.

Cu toate aceste majorari de pret, se estimeaza ca industria florilor va continua sa fie profitabila, anticipându-se ca vânzarile de flori vor depasi pragul de 30 de milioane de euro doar în intervalul 1 – 8 martie.

Citește toată știrea

Românii vor scoate mai mult din buzunar pentru un buchet de flori în martie 2024! Scumpiri semnificative față de anul trecut
Publicitate