Publicitate

„La Madriguera este printre cele mai bune opt romane ale acestui sezon.” (Literaturbia)
„Un roman emotionant, plin de umor si care ne vorbeste despre puterea eliberatoare a muzicii, chiar si într-o tiranie. E greu de spus ce cusururi are, e aproape o capodopera.” (La Razón)

Romanul Vizuina de aur (Polirom, 2020) de Catalin Partenie a aparut recent la editura spaniola Impedimenta, în traducerea Laurei Fernández, cu titlul La Madriguera Dorada, si a fost lansat miercuri, 6 iunie, la Libreria Rafael Alberti, în cadrul Târgului de Carte de la Madrid.

La lansare au participat autorul, Enrique Redel, directorul Editurii Impedimenta, si Juan Suárez, realizatorul emisiunii La libélula, difuzata de Radio 3 (Radio Nacional de España). În deschiderea evenimentului, Catalin Partenie si Pablo Sangil Pérez au interpretat la chitare electrice piesa El Blues de la Madriguera, compusa de Catalin Partenie. Printre cei aflati la lansare s-a aflat si scriitorul columbian Hector Abad Faciolince.

Vizuina de aur este laureat al Premiului Traian Olteanu pentru Debut 2020, acordat de Filiala Iasi a Uniunii Scriitorilor din România, al Premiului Saloanelor Liviu Rebreanu, Concursul National de Proza Liviu Rebreanu, 2021 si a fost nominalizat la Festival du Premier Roman de Chambéry, 2021.

Despre carte

Bucuresti 1988. Paul este student la Filosofie, are un set de tobe si un plan secret: vrea sa fie exmatriculat si sa se angajeze ca baterist la un restaurant, într-o formatie. Planul îi reuseste, dar lucrurile iau o întorsatura neasteptata si Paul îsi face un nou plan.

„Acest roman vorbeste doar aparent prin cuvinte, adevarata lui limba este muzica. Cuvintele sunt ca o cortina. Odata ce le deschizi, pe scena se cânta. Cu personaje celebre, precum libertatea, prietenia, dragostea.” (Peter Kerek)

„Dupa ce am citit Vizuina de Aur, mi-am dat seama ca în spatele Cortinei de Fier muzica a avut alt gust si alta putere.” (Charles King)

„O poveste dulce-amaruie si foarte emotionanta despre cum a fost si cum este.” (Vladimir Mirodan)

Catalin Partenie preda filosofie la Facultatea de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. A studiat filosofia la universitatile din Bucuresti, Oxford, Heidelberg si Glasgow. A editat mai multe volume, printre care: Plato: Selected Myths (Oxford World’s Classics, 2004), Plato’s Myths (Cambridge University Press, 2009) si In Fiction We Trust (Polirom, 2016). Povestirea sa „Gudrun” (scrisa în engleza) a obtinut Honorable Mention la editia din 2019 a Concursului Literar Frank McCourt si a fost publicata în The Southampton Review (New York). The Golden Burrow este primul sau roman (scris în engleza); Vizuina de Aur este versiunea acestuia în româna. Peter Kerek va regiza la Unteatru o adaptare scenica a romanului scrisa de autor.

Citește toată știrea

Romanul Vizuina de aur de Cătălin Partenie a apărut în limba spaniolă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate